Hemma i Sverige igen

Efter totalt 17 timmars flygning från Perth till Doha och sedan till Köpenhamn är vi hemma i Sverige och på Strandhem igen.

Flygningen till Doha blev lite dramatisk pga att det inträffade ett sjukdomsfall (troligen hjärtproblem) och man ropade efter sjukvårdskunniga passagerare.

I Doha hade vi 1,5 timmes väntan och passade på att ta en fika.


Vi landade om i tid på Kastrup och väskorna kom ganska snart. Vi tog tåget till Hyllie.

I Hyllie blev det ytterligare dramatik. Polisen hade passkontroll och vi gick ut precis vid rulltrapporna. Jag var en bit före Sven och det var andra människor emellan oss. Plötsligt hör jag tumult bakom mig och ser att Sven har fallit baklänges i rulltrappan med resväskan över sig. Polisen nödstoppade rulltrappan och Sven blev hjälpt av människor runt omkring sig. Många hjälpte till att få upp honom och hjälpte honom uppför rulltrappan som nu stod stilla, samlade ihop skor och väskor m.m. Poliserna fick prova sina sjukvårdskunskaper och plåstrade om honom med mitt bistånd.

Vi hade tänkt ta bussen hem, men nu blev det av förklarliga skäl taxi i stället. Väl hemma såg jag över hans skador igen och vi konstaterade att det var rejäla skrapsår efter rulltrappans metallspår, men inga allvarliga skador. Tur i oturen alltså.

Vi var ganska trötta och det blev en del uppackning, lite koll i trädgården där det verkligen hade utvecklats och genomgång av fyra veckors post. Vi åt en enklare måltid och sedan blev det tidig sänggång. Ska bli skönt att sova i en riktig säng efter 17 timmars flygning.

Alltid lika skönt att få se Öresundsbron från ovan efter en semester.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229