Hemma efter 14 timmars arbetsdag

Eftersom jag visste vad som dagen skulle bära med sig idag steg jag upp tidigt för att komma tidigt till jobbet. Så kl 07.00 var jag på jobbet och stängde dörren om mig för att fortsätta jobba med mina yttranden som skulle in i dag.

Innan jag åkte till jobbet fick jag ett meddelande av en kollega som gjorde mig ganska irriterad. Jag är oftast glad och positiv och jag tror att jag också oftast uppfattas så av min omgivning. När jag några enstaka gånger är på dåligt humör märks det nog därför ganska tydligt. Inte blev det bättre av att jag fick en ytterligare irriterande kommentar av samma kollega när vi träffades på jobbet. En i mitt tycke onödig kommentar.

Ja, att jag inte var på gott humör märktes nog för något senare (när jag kom ut från mitt rum) jag fick av en annan kollega kommentaren: - God morgon, eller?

Inte blev humöret bättre av att ett par kollegor kom för sent till enhetsmötet.

Så morgonen började inget vidare för min del. Det är väl tur att jag är i grunden är en positiv person, för efter hand lättade humöret. Det är sällan som jag är på dåligt humör någon längre stund. Men en tagg av incidenten från morgonen satt emellertid kvar under dagen. Det gav mig anledning att fundera en del. Vi får väl se vad funderingarna leder till.

Enhetsmötet tog 1,5 timme och det blev en del intressanta diskussioner. Våra enhetsmötet på måndagen är den tid i veckan när vi, så gott som alla, samlas och stämmer av den gångna veckan och blickar fram i den kommande. Tid för planering och avstämning alltså.

Sedan följde gemensam förmiddagsfika och därefter ytterligare ett par möten, även de alltid förlagda till måndagarna. Bl a hade vi vårt juristmöte där det alltid blir intressanta och lärorika diskussioner kring olika ärenden och juridiska frågeställningar.

Med vår administratör Petra gick jag igenom vissa ärenden som skulle avslutas och faktureras, och det tog en god del av dagen. Plötsligt var klockan 17 och det var dags för en fikapaus. Därefter ägnade jag mig åt mitt sista yttrande. Det var ett yttrande till Migrationsverket i ett ganska komplext ärende. Dessa ärenden är så viktiga. Ett felaktigt beslut från Migrationsverket kan betyda skillnaden mellan liv och död för klienten. Därför vill man så klart skriva ett så bra slutyttrande som möjligt för att lägga fram en relevant argumentation för klientens sak.

Just detta ärende ligger mig särskilt varmt om hjärtat eftersom jag har varit förordnad som offentligt biträde sedan flera år tillbaka. Ärendet har varit uppe och vänt i Migrationsdomstolen som gav Migrationsverket bakläxa och återförvisade det till ytterligare utredning hos Migrationsverket. Efter det har det dessutom tillkommit nya omständigheter. Jag hoppas verkligen i djupet av mitt hjärta att beslutet från Migrationsverket denna gång blir positivt för mina klienter. Det är verkligen en fin liten familj och jag har bl a fått vara med om kvinnans graviditet och födelsen av deras barn. Ja jag var så klart inte bokstavligen med vid barnets födelse, men jag har varit deras ombud under hela tiden sedan de kom till Sverige 2016.

Jag var klar med yttrandet och skickade i det till Migrationsverket vid 21-tiden. Då hade jag tillbringat 14 timmar på kontoret. När jag lämnade kontoret gladdes jag av julljusen i grannhuset och hos frisören i vårt hus.

Det har blivit en vana att jag alltid ringer hem till Sven när jag kör hem och han sätter då på kvällsteet till mig. När jag kom hem kunde jag glädjas åt att han under dagen hade jobbat med att sätta upp en del julbelysning utomhus. Det blev så fint och han utlovade dessutom att det skulle bli mera.

Ibland för jag riktigt dåligt samvete eftersom jag jobbar så mycket och inte hinner delta i skötseln av hus och hem. Det är därför jag så gärna åker iväg med honom på semester och då kan vi umgås 24/7.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Jodå det märktes allt... själv gick jag och grunnade hela helgen... 😣. Då jag fick infon klart för mig i fredags.
nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229