Helgarbete - antistress

Efter att ha haft fyra veckors semester har högarna hopat sig. Mycket som ska hinnas med på kort tid.

Hur fixar man det? Jo - jag gör det genom att arbeta under helgen.
När man är ensam på kontoret blir man effektivare. Inga telefoner som ringer. Ingen som kommer och vill fråga/diskutera något. Inga störande ljud. Lugnt och stilla. Det är bara ens egen disciplin som avgör hur effektiv man blir.

Förstå mig rätt. Jag har inget emot att telefonen ringer, att jag får mail, att någon frågar om råd, att någon kommer och vill diskutera ett ärende osv. Jag ÄLSKAR det! Men det är vardagen och den innebär också att man får mindre gjort - så klart.

Helgarbetete däremot innebär att man får MYCKET gjort och man gör det EFFEKTIVT!

Så har jag gjort denna helgen. Samtidigt har jag unnat mig "sovmorgon". Jag har varit på kontoret vid 10 - 10.30-tiden. Jag har gått hem "tidigt", dvs innan kl 18. På det sättet har jag både haft sköna och avkopplande morgnar, effektiva arbetsdagar, och avkopplande och mysiga kvällar. PERFEKT!

På det sättet har jag fått undan en hel del stressmoment och samtidigt haft en tillfredsställande helg. Många tycker att det låter förfärligt att jobba en hel helg, men för min del innebär det att helgarbetet gör att jag känner mig mindre stressad och både mår bättre och blir effektivare under arbetsveckan. Det gäller bara att göra det med förstånd och inte varje helg.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229