Helgaktiviteter

Den här helgen har varit en blandad helg, med aktiviteter och avslappning, precis som det ska vara.

Egentligen hade jag bokat in ett träningspass kl 8 på lördagsmorgonen, men på fredagen kände jag; - Nej jag måste ha en morgon utan någon tid att passa. Så jag avbokade passet. Vaknade ändå ganska tidigt, men kunde unna mig att ligga kvar och dra mig i sängen. Skönt med känslan att inte behöva gå upp en viss tid.

Vi hade bestämt att ägna lördagen åt nyplantering. Det var ju lovat fint väder och löftet infriades verkligen. Vi fick en underbar vårdag. Sven hade i förskaffat en del växter redan och redan planterat ett körsbärsträd.

Rabatten som var projektet har varit ganska rörig. Där har växt allt möjlig i en enda röra. Högt och lågt. Så i höstas bestämde vi oss för att röja allt i rabatten, planera den ordentligt, och börja om från början.

Nu hade vi kommit så långt att vi bestämt hur det skulle se ut i rabatten. Sagt och gjort jag begav mig till både Mattssons Handelsträdgård och Flowernail. Jag valde ut de perenner som jag ville ha i rabatten, samt hämtade rosa pampasgräs hos Flowernail. Det blev också ett fikonträd som vi ska ha i kruka.

Vi blev mycket nöjda med vår rabatt. Nu ska det läggas markduk där och sedan dekorsten ovan på. Hur den ska se ut, storleksmässig, har vi inte riktigt bestämt oss för. Det kommer också att läggas en automatbevattning i rabatten (vattnet är redan framdraget) och belysning. Lite pyssel till med andra ord innan allt är fullbordat.

Efter planteringen gav vi oss tid att sitta en stund och njuta i solen. Det var riktigt varmt och skönt.

Sedan var det dags för paketinslagning, för på kvällen var vi bjudna till sonen i Rydsgård för att gratulera barnbarnen som fyller år den 12/3, den 6/4 och den 16/4. Nu slogs födelsedagarna ihop. Äldsta barnbarnet Nicole ska konfirmeras den 27/4 och då får hon sin riktiga present. Nu blev det en symbolisk sak.

Det blev en trevlig kväll med god mat och trevligt umgänge. När vi åkte hem följde Nicole med oss och vi körde henne hem till Svedala.

Så var det söndag och både Sven och jag hade bestämt att vi skulle jobba var och en på sitt håll. Sagt och gjort så blev det så. Det blev en ganska bra jobb dag, men när klockan blev cirka halv fyra kände jag att jag hade jobbat klart för dagen. Det gavs sedan tid för avkoppling t o m en stund i solen även i dag.

Nu är ju våren kommen på riktigt och jag tog fram sandalerna för att lufta tårna.


Det första steget till framgång är när tanken kommer på vad hjärtat redan vet.

Citat av Thomas Gunnarsson

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229