Helfart

Tillbaka i vardagen efter semestern. Ställde mig på vågen och gillade inte siffrorna. Nu ska det bli andra bullar. Detta hade jag dock bestämt redan tidigare och igår, sista semesterdagen, startade jag - helfart. Vad innebär det? Jo att äta VLCD-produkter, enbart.

Det finns t ex Allevos VLCD-pulver som man blandar till shakes. Allevo har också färdigblandade shakes och bars. Jag nämner Allevo, men det finns många märken som har VLCD- produkter. Det spelar egentligen ingen roll vilket märke man väljer. Alla har samma effekt.

När man intar 5 portioner VLCD om dagen får man i sig 560 kcal. Efter ca tre dagar hamnar man i ketos. Jag har testat detta tidigare och brukar inte ha några problem med att övergå till en 100 % VLCD-diet. Man brukar säga att de tre första dagarna är ”värst” och att många känner stor hunger. Jag har alltså hållit på i två dagar nu och känner inte av någon hunger precis.

För att ytterligare leva sunt under dieten har jag också slutat dricka kaffe och dricker istället bara te (utan mjölk och socker så klart). Detta för att bli helt ”giftfri” under de tre veckor som jag ska hålla på med dieten.

Jag har satt ett mål för min viktminskning. När jag var med i WT-gruppen hade jag också ett mål. Det uppnådde jag inte, men WT gav mig kraften att träna vidare, trots att min PT slutade på gymmet. Nu har jag ett skadat knä men har bestämt mig för att det inte ska hindra min träning. Målet har jag omprövat och tidpunkten för målgången har jag skjutit upp till ett nytt datum.

Jag återkommer med rapport om hur det går och inte minst vilken viktminskning det kommer att innebära dels med helfart och även sedan när jag går över till halvfart.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229