Helfart - dag 2

Som vanligt belönas man direkt när man går på helfart. Resultat efter första dagen = 1,2 kg. Ja, ja jag vet att det är mest vätska man förlorar första dagarna, men man blir ändå glad när vågen rör sig nedåt.Förra gången jag började med helfart var jag nog lite slö med träningen. Jag körde två olika omgångar med Helfart under 2012, först från januari-maj i 16 veckor. Då gick jag ner 24,8 kg. Nästa omgång körde jag under augusti och september i 6 veckor med 9,1 kg. Första omgången vad det som sagt sådär med träningen. Andra omgången, det var då som jag började med mina morgonpromenader.
Denna gången ska jag köra igång med träningen direkt. Nu när det är vinter, kallt, mörkt och ruggigt, är jag inte så sugen på att gå morgonpromenader (fast jag saknar dem och längtar verkligen efter att starta dem igen). I stället kör jag ett träningspass på crosstrainern och sit-ups på det. En effektiv träningsmetod, som faktiskt "tar" mer än promenaderna även om jag går snabbt.Sagt och gjort. I dag på dag 2 körde jag igång med min crosstrainer. Det är lite tungt att komma igång på morgonen. Och så lätt att tänka:
- Ah jag väntar att börja tills i morgon.
eller
- I dag har jag så mycket att göra på jobbet, så jag hinner inte!
Men det gäller att välja, att bestämma sig, att inte svikta. Där hjälper det med den Mentala träningen. Naturligtvis kommer jag att köra med den också.

Det är ju faktiskt så att man blir mer effektiv om man tränar och håller sig i form och den tid träningen tar vinner man på ökad effektivitet och ett bättre mående.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229