Helfart - 5:e dagen - Mental Näring

Efter en bra och konstruktiv arbetsvecka och efter avtackningen av våra tre sommarpraktikanter, drog maken och jag till vår husvagn på Ivö. Det tar ca 1,5 timme från Malmö att komma till Ivö. Till Ivö kommer man med landsvägsfärja. Vi åkte med färjan som går från Ivö 18.40 till Barum och var på ön 19.00. Färjeturen tar 7 minuter.


Efter av- och uppackning åt vi. Maken åt grillad kyckling, sallad och färsk pasta och jag åt en Xtravaganza kycklingsoppa.  Vin till honom och Ramlösa med citrussmak till mig. Som vanligt inga problem.

Kvällen tillbringade vi i förtältet, med gasolvärmare på, och tittade på Morden i Midsomer. Varför är det så mysigt att vara i husvagnen, att sitta i tältet och titta på en betydligt mindre TV-bild än hemma? Jo – det är avkoppling, prestige- och kravlöst. Man bara är. Man kopplar av. Man njuter. Det är mental näring.
På morgonen blir det bastu och dopp i sjön. Underbart sätt att vakna och att börja dagen. Är det sol blir det solbad. Regnar det läser man en bok eller surfar lite med datorn. Även om mottagningen inte är den bästa, så fungerar det med ett mobilt modem. Långsammare - javisst - men det har man ju tid till.

Vill man röra på sig kan det bli en promenad på ön, eller kantarellplockning i skogen. Härligt!

Här ska vi tillbringa helgen och koppla av. Skönt!
Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229