Helfart - 4:e dagen - Bättre och bättre

Ja så ska det vara 4:e dagen på helfarten, bättre och bättre. Fjärde dagen ska glykogenlagren nästan vara tömda och nu ska fettdepåerna "angipas". Nu är det alltså inte bara vätska man förlorar, utan nu ska det förhatliga fettet också bort.

Det man tappar de tre första dagarna (för min del 2,1 kg) är det som man måste räkna med att man går upp igen när man slutar med helfarten. Därför sätter jag min målvikt ett par kilo lägre än jag egentligen vill väga. Kanske ett sätt att lura sig själv, eller att göra det bekvämt för sig. Vet man att man "får" gå upp 2 kg efter halvfarten så gör det ingenting om man går upp. Samtidigt så ska man ju vara realistisk och inte sätta upp mål som inte går att uppnå och hålla.Detta är en av mina målbilder.
En figur som denna är jag helt nöjd med om jag kan få igen.
Att lätt komma i dessa byxor är också något som jag vill.

Jag vet att många tycker att det är en pina med helfart. För min del är det inga problem. Jag blir nästan lite generad när folk säger till mig att jag är duktig som klarar det, och som klarade det i 16 veckor förra omgången. Men jag tycker att det är såååå himla bekvämt. Man behöver inte fundera på vad man ska äta, utan äter sin soppor och går enkelt och snabbt ner det man har föresatt sig.

Jag tror att det mycket beror på att jag är väldigt mål- och resultatfokuserad. Vägen dit är inte så intressant för mig. Jag vill se resultat, snabbt resultat. Att gå ner ett par hekto, eller ett halvt kilo i veckan går alldeles för långsamt för mig.Nu börjar förkylningen kännas bättre, eller om det är antibiotikan som börjar verka. Nästan vecka hoppas jag kunna börja träna också igen. Dessutom har jag och arbetskollegan Canela bokat in att vi ska börja på DanceJam på Mazetti fabriken. Det ska vara en variant av Zumba, men roligare. Kursen börjar den 4 september. Därutöver blir det Xtravaganzaträning och fredagssimning (även simningen tillsammans med Canela). Jag känner verkligen behov av och lust att börja röra på mig.


Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229