Helfart - 3:e dagen - Life Time träff

Tredje dagen på helfart. Efter 2-3 dagar på helfart ska ketoner bildas. Nu vet jag inte om det riktigt är så i mitt fall, eftersom jag p g a min halsinfektion måste äta halstabletter (sockerfria). En annan sak som jag faktiskt unnar mig (och som jag gjorde förra gången vid helfart) är lite lättmjölk i kaffet.
Dag 3 på helfart håller glykogendepåerna på att tömmas. Man går därför ner ganska mycket de första dagen, eftersom glykogendepåerna binder ca ½ kg vätska. Jag har som sagt gått ner 1,6 kg på två dagar. Nu är det viktigt att man dricker mycket vätska. Helst ska det vara vatten så klart, men även kaffe och te går bra (utan socker).Det sägs att de första tre dagarna på helfart är värst. Själv känner jag inte något av det. Det beror kanske på att jag fokuserar mer på min förkylning. Kanske det också är så att det inte har bildats ketoner och att glykogendepåerna inte har tömts eftersom jag medicinerar. Hur som helst så är viktminskningen den önskade och det är ju det som är meningen.
 
I dag var det dags för det första Life Time-mötet efter sommaren. Det var riktigt roligt att komma till baka till Xtravaganza och Emmelie igen. Vi var bara tre på mötet, men förhoppningsvis blir vi fler för det är ju fortfarande semestrar. Vi var en jättebra Intensivgrupp och det verkar som att flera från vår grupp ska fortsätta på Life Time. Kul!


Vi fick summera hur det hade gått för oss sedan vi slutade Intensivkursen i april/maj. Själv gick jag ju upp en del igen, bl a beroende på medvetna val. Det berodde väl också på att det inte blev mycket av Rörelseglädje. Mitt mål att väga 70 kg den 18 juni nådde jag inte. Jag hade, efter 16 veckor på helfart, gått ner till 77 kg. Längre ner i vikt kom jag inte.


Mitt första delmål under denna helfarten är att komma under 80 kg igen. Förra gången jag gick på helfart gick jag ner 3,9 kg första veckan och 5,6 kg efter två. Med samma minskning skulle det innebära att jag är under 80 kg redan andra veckan. Det skulle kännas helt underbart. Jag hoppas verkligen att förkylningen (eller vad det är) ger med sig så att jag kan börja träna så som jag har tänkt.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229