Helfart - 1:a dagen - Inte den bästa starten

Det var verkligen inte det bästa tillfället jag valde att börja på Helfart. Har dragit på mig en förkylning och mår urkass (ont i halsen, ont i huvudet och allmänt risig). Hur som helst så har första dagen gått utan problem.

Började morgonen med en chokladdryck.
Det är min favorit som frukostdryck. Jag värmer den i micron (som jag gör med alla mina shakes) och smaksätter med kanel och/eller kardemumma.
Till det en kopp te. Sedan är man faktiskt mätt!

Det är viktigt, när man går på helfart, att man dricker mycket vatten. Annars kan man få problem med njurarna bl a. Minst två liter vatten om dagen ska man få i sig. Jag har alltid en flaska vatten bredvid mig på jobbet och ser till att dricka regelbundet. Det är faktiskt så att ju mer man dricker, ju törstigare blir man.

På förmiddagen blir det en fika och då dricker jag kaffe (med lite mjölk). Då håller man sig faktiskt mätt.

När det sedan närmar sig lunchdax, börjar man känna att det är tid för nästa shake/soppa. Jag har en favorit bland sopporna som man kan värma och det är grönsakssoppan.

Man kan smaksätta den på många sätt, men svartpeppar och örtkrydda är toppen att smaksäta med. Om man inte ska sitta och andras på folk så kan man också smaksätta med vitlök (om man gillar det).


Eftermiddagsfikan är som förmiddagen, dvs kaffe med mjölk.

På kvällen varierade jag med sparrissoppa, smaksatt med örtkrydda och vitpeppar. Naturligtvis dricker man vatten till sopporna.

Xtravaganza har många soppor/shakes välja på. De som man kan värma är, förutom grönsak- och sparrissoppa, också svamp och kyckling. Äter man sopporna varma och ur en tallrik med sked så känns det mer som en måltid och man är också mer social.

Svampsoppan smakar bra med t ex salvia och vit- eller svartpeppar. Självklart kan man välja någon annan örtkrydda såsom basilika eller oregano.
Kycklingsoppan brukar jag för det mesta krydda med curry och cayennepeppar.

Ja det är dessa variationer som jag unnar mig. Men genom olika kryddningar får man olika smak på sopporna. Eftersom grönsaksoppan är min favorit blir det ofta en sådan om dagen och så varierar jag med det andra tre till nästa måltid.

Kvällen avslutas med kaffe och lite mjölk. Egentligen ska man ju inte äta något annat än sopporna, men det där med mjölken (lättmjölk) är något som jag känner att jag behöver ha.

Något annat som jag också "stoppar i mig" är sockerfritt tuggummi. Man får då tugga och dessutom är det bra för andredräkten. SB-12 är ett tuggummi som ger en bra andedräkt. Det är nämligen så att man får dålig andedräkt när man går in i ketosen.

Ha det bäst!
Ewa 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229