HÄRLIG AVSLUTNING PÅ HELGEN

För sista gången det här besöket blev det bastu och bad på morgonen. Vi tre var sist i bastun och som reglerna säger var det vi som städade av bastun, dvs spolade av sittlavarna och reste dem upp, spolade av golven och tömde och rengjorde fotbaljan utanför.

I dag var det underbart väder ganska soligt och varmt. Det blev en njutningsfull frukoststund och sedan blev det också tid för lite solbad. Eftersom det var hemresedag så skulle vi också packa ihop allt igen; soltak, tältmatta, utemöbler, kläder, mat. Vi jäktade inte med det, eftersom det vackra vädret höll i sig utan tog det lugn och njöt även av denna sista dag på semestern. I morgon är det arbetsdag igen och allvaret börjar. Nu vill man bara suga ut det sista av ledigheten. Samtidigt ska det bli jätteroligt att komma tillbaka till jobbet igen.

Vid 15-tiden kände vi oss redo att bryta upp och vi avslutade med en kopp kaffe med vännerna, lade ihop förtältsmattan och packade in det sista i bil och husvagn. Vi körde om pepparkaksbageriet och köpte en låda (12 burkar) pepparkakor (Öljehults) för 12 kr burken. Väldigt goda pepparkakor, som emellertid tyvärr innehåller palmolja som är något som vi försöker undvika. Men någon gång får man göra avsteg från principerna.

Trots avstickaren till pepparkaksbageriet hann vi med samma färja som Eva och Leif.

Färjan mellan Barum och Ivö heter Karna, efter Karna Bengtsdotter (1857-1935) som började att ro folk över sjön nattetid. Det gick en färja även då, men när sista färjan gått ställde Karna upp och rodde folk över sjön. När som helst på dygnet kunde man väcka Karna och hon rodde tjänstvilligt natrumlarna över sjön. Hon höll på med detta ända upp i 60-årsåldern och oberoende av tidpunkt och väder.

Det tog oss 1 timme 45 minuter att köra till Rydsgård eftersom det dels var vägarbete och omdirigering av trafiken i Sätaröd, dels hade inträffat en trafikolycka på väg 11 vid Brandstadgård och även där dirigerades trafiken om.

När husvagnen ställts på plats blev det en trevlig pratstund med sonen Andreas och hans sambo Hanna över en kopp kaffe.

Så äntligen styrde vi vår kosa hem mot Malmö och Strandhem. Nu skulle vi packa ur bilen, packa upp allt som vi tagit med hem, hämta posten, fixa kvällsmat. Det blev en sen middag och vi satte oss inte för att äta förrän klockan halv tio. Snacka om supé (måltid som serveras kl 20.00 eller senare).

Innan läggdags skrev och skickade jag iväg kallelsen till morgondagens enhetsmöte, samt kollade i kalendern vad som är inbokat för morgondagen. Back in business again.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229