Har ni glömt mig?

Jag hoppas inte att ni glömt mig, trots att mitt bloggande har haft en liten paus under den senaste månaden. Innan dess var det lite sporadiska inlägg i ungefär en månad. Mitt bloggande avtog efter att vi kom hem från Australiensemestern.

Varför?

Jag har faktiskt inte någon förklaring, mer än att inspirationen avtog och dessutom att jag hade vansinnigt mycket att göra på jobbet. Det blev ofta att jag hade jobb med hem, satt med det i soffan, slumrade till ("mikrovila") för att komma in i "andra andningen" och jobba klart. Ofta var då klockan både 1 och halv två på natten. Helt vansinnigt naturligtvis. Jag är den förste att erkänna det. Men det blev på något sätt en ond cirkel.

Det fick konsekvenser på annat sätt också (förutom att det inte fanns ork och tid över till att blogga) nämligen min träning och min vikt. Som sagt man måste ha balans i livet för att man ska fixa både en viktminskning och att hålla sin vikt.

Balans mellan arbete - fritid - vila - rätt mat - motion. Detta uttrycks i Xtravaganzas fyra ledstjärnor.
Den sista tiden har jag faktiskt inte haft någon balans överhuvudtaget. Jag har jobbat för mycket, även när vi åkt till vår avkoppling på Ivö har jag haft jobb med mig. Jag har inte tränat. Jag har inte gjort goda medvetna val vad gäller mat och dryck. Jag har inte skött min mentala träning. Med andra ord KATASTROF!

Men nu har jag tagit tag i detta igen. Efter att ha ställt mig på vågen och konstaterat att jag inte har gått ner det jag gick upp under semestern, utan tvärtom gått upp ytterligare, så väger jag nu minst 10 kg mer än jag ska. Så nu ska jag komma igång igen, innan det blir en ond spiral som jag inte kan stoppa.

- I går började jag med mina morgonpromenader igen och jag ska träna regelbundet igen.
- Jag ska äta enligt GI-metoden och undvika kolhydrater (i vart fall en tid).
- Jag ska sköta min mentala träning och lyssna på Xtravaganza skivorna (som jag har inspelade på min MP3-spelare) varje kväll.
- Jag ska se till att komma hem i tid från jobbet och inte minst lägga mig i tid (min målsättning inte lägga mig senare än 23.30 på vardagkvällarna).

Den 15 juli är det sommarträff för oss som går LifeTime-programmet hos Xtravaganza. Den träffen ska jag prioritera och gå på.

Med dessa föresatser ska jag vända igen och hitta min idealvikt/trivselvikt.

Förresten; Hoppas att ni inte har glömt mig utan fortsätter följa min blogg, trots att jag har varit "otrogen" och inte försett er med min "visdom".
Ha det bäst!
Ewa
 
 
 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229