Göta Kanal

Man ska alltid försöka blicka framåt. I kväll har vi tittat på SVT1 och programmet om Göta Kanal turen. Man blir jättesugen att åka en sådan tur. Billigt är det dock inte (om man jämför med vad vi får för vår kommande Transatlantickryssning/vistelse i Miami/kryssning i Bahamas/vistelse i New York) men man måste betänka att det ärdyrare att semestra i Sverige. En fyradagars resa med en Göta Kanal-kryssning hade inte varit fel.


Denna (Från kust till kust) verkar, enligt min mening, den mest prisvärda; http://www.stromma.se/sv/Gota-Kanal/Kryssningar/kust-kust/. Den kostar 9 475 kr/person i dubbelhytt. Man åker fyra dagar med fartyget M/S Wilhelm Tham som är rederiets näst äldsta båt, byggd 1912.


Man bor i våningssängshytt (om man inte vill ha bröllopssvit). Alla hytter är utsides och ovanför vattenlinjen. Så här säger rederiet om dusch och wc (något som faktiskt är viktigt):

Hytterna har inte egen toalett eller dusch, gemensamma duschar och toaletter finns på varje däck. Samtliga toaletter och duschar renoverades 2004 och går i samma stil som övrig inredning, med detaljer i mässing och ädelträ och målade i varma färger. De ligger i nära anslutning till hytterna och när du stängt dörren om dig har du total enskildhet. Besättningen städar toaletterna flera gånger om dagen och vi är mycket noga med att de alltid ska vara rena och fräscha.
Vi får väl se hur det blir nästa år. Då ska vi ju åka en månad till Australien (mars-april) och sedan till Madeira i september. Kanske finns det plats att sticka in en Göta Kanal-tur i Juli?
 
Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229