Fredag

Trots två sjukdagar denna veckan - vet inte när det hände mig senast - kände jag mig inte särskilt stressad och pressad av att komma tillbaka till jobbet. Tvärtom, jag mådde toppenbra på morgonen och gick med tillförsikt till jobbet. Jag kände mig också effektiv och fick undan en massa som låg och väntade. Dessutom avklarades flera telefonsamtal och mail. En riktigt bra arbetsdag med andra ord.

Jag gick också hem förhållandevis tidigt (kl. 18.30) och hade då plockat med mig lite akter och jobb hem. Vi ska åka iväg till kompisar i morgon eftermiddag, men innan dess hade jag tänkt att jobba lite På söndag, när vi kommer hem igen, blir det fortsatt bokslutsarbete. Och så har jag ett inbokat klientbesök. Vi fick inte ihop det någon annan dag än söndag. Så kan livet vara för en humanjurist.

Nu har maken och jag haft en mysig fredag kväll, med god mat; lagad av honom och med såsen fixad av mig, och god dricka. Unnade mig att drick ett par glas vin - eftersom det är fredag.

Fredag är slutet på arbetsveckan och början på helgen. Jag jobbar ofta även på helgerna, men även för mig brukar fredagen bli lite speciell. Vi varvar ner lite, äter och dricker gott, ser framemot lite sovmorgon (även om man ska jobba) på lördagen.

Hur det än är så måste det märkas skillnad mellan vardag och helg och det är viktig att man tar hand om sig, varvar ner och känner att tempot bromsas upp.

Ha det (och ha en skön helg)!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229