Fredag – men inte slut på jobbveckan

För närvarande har vi som jobbar kolossalt mycket att göra. Dessutom jobbar jag en vecka till och sedan är det två veckors semester. Så trots min nya strategi och mina nya föresatser måste det bli en helg då jag ska jobba. Det känns emellertid helt OK för jag tycker att jag känner mig mindre stressad. Dessutom ska det bli ”dåligt” väder till helgen sägs det, dvs regn/moln och blygsamma temperaturer. Passar bra att jobba då. Men det är klart sådana dagar är det ju mysigt att vara hemma också och dona med sådant som inte blir gjort eftersom det är för fint väder och man istället vill vara ute. Ganska tveeggat det där med sommar och fint väder. Man vill vara ute och får inte mycket gjort inne.


Fredag är numera mina telefondagar, dvs då ska jag prata med mina befintliga klienter. Jag försöker styra in samtalen till fredagar och vår administration erbjuder telefontider på fredagarna. Det innebär att jag kan jobba mer ostört övriga dagar i veckan, vilket gör jobbet (och mig) mer effektivt.

I dag hade jag fem samtal inbokade. En del av dem blev ganska långa och fast att det var tänkt att samtalen skulle klaras av på förmiddagen så drog de ut långt in på eftermiddagen. Trots det fick jag skrivet mitt yttrande som skulle vara klart i dag och skickade det till kollegan Diana för second opinion.

Jag kom iväg hemåt vid hyfsad tid och det var faktiskt riktigt fint väder. Så fint att vi kunde sitta ute och äta. Riktigt skönt.

När vi väl kom in i soffan var det Johan Glans World tour of Scandinavia som var inspelad 2013 i Lund. Bl a innehöll den klassiska sketchen om Påsken och Röven. Sanslöst roliga. Det blev en riktig trevlig stund. Efter det slog vi över till Pang i Bygget. Även det ett helt galet roligt program, som jag emellertid måste vara på rätt humör för att uppskatta.

På tal om att vara på rätt humör. Som ni vet så har jag väldigt svårt att låta bli att kommentera sådant på Facebook som strider mot min syn på medmänsklighet och människokärlek. I dag var det dags igen. Det började med ett inlägg som löd:

Jag kommenterade med några få ord, nämligen att det gav mig Kalla kårar. Sedan följde en lång harang från fler olika personer där jag anklagades för både det ena och det andra. T ex:

Antar att du då tycker att samhällsutvecklingen de senaste åren med allt mer otrygghet och överfall på öppen gata är helt okej! Det är alltså okej enligt dig att man på vissa orter och ställen knappt vågar gå ut genom dörren? Det är alltså okej med alla skjutningar, gängvåldtäkter och att kriminella grupper ”äger” vissa stadsdelar?

När jag sedan ställde frågan på vilket sätt jag sagt att det är OK med kriminalitet och att man inte ska följa våra lagar, men att de som begår brott faktiskt gör det oavsett nationalitet, hudfärg, religion osv så följde en än längre harang. Här är en del av den:

Du uttrycker dig i klyschor och det verkar inte som om du läst mitt inlägg överhuvudtaget! Du är anklagande och tycks inbilla dig att alla som försvarar SD är rasister. Jag betackar mig för detta. Och jag varken generaliserar eller kränker. Det är DIN snäva uppfattning.
Vad är det egentligen du försvarar? Var tycker du jag har fel? Är det okej för dig att ”icke-svenska” våldsbrottslingar får stanna i Sverige? Åkesson pratar om skyldigheter och om att värna om tryggheten. Helt rätt!
Och jag struntar fullkomligt i SDs rötter. Jag ser till den politik de för nu. Och ska du använda det kortet så kan du ju passa på att titta på socialdemokratins rötter också! Dessutom är det så att vår uppstyrda media älskar att förstora och föra fram i ljuset de misstag som begås inom SD, men när det gäller övriga partier läggs locket på.

Vad är det med dessa SD-sympatisörer som så gärna propagerar för SD? Varför kan man inte kommentera och kritisera något som det gör och säger, utan att bli påhoppad på olika sätt? Samtidigt påstår de att de inte får uttrycka sig för då blir de påhoppade.

Vad var det för hemskt som jag sagt för att sätta igång detta? Jo jag lade ut denna bild:

Jag är så tacksam för att jag för ett par år sedan hittade min politiska tillhörighet i Centerpartiet. Jag är så tacksam för vår fantastiska partiledare Annie Lööf, som dessutom är jurist, och hennes tydlighet. Jag är så tacksam för att vi är så många som har samma syn på humanism, liberalism, människans värde och som har en framtidstro. Jag är övertygad om att den politiken och den inställningen kommer att vinna i längden.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag håler med, vart är Sverige och Europa på väg. Nästan var 4:e vuxen svanesk röstar på denna vidriga politik. Jag tror på alla människors lika värde och alla människors rätt till mat på bordet, tak över huvudet, utbildning. Vi får hjälpas åt att fördela. Annie L och Ebba. B T är två utmärkta politiker och kloka kunniga pålästa kvinnor.nouw.com/stenhagenbettan
Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,
Tack för positiv respons. Ja det gäller verkligen att det finns en motpool till allt detta hat och negativa tänkande. Det finns människor som inte verka kunna tänka en enda positiv tanke. Tänkte blogga lite om det i kväll 😊nouw.com/ewabethsblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229