Första advent och 1 december - nu går det snabbt till jul

För att haka på gårdagens blogg som jag skrev på Münchens flygplats. Vi skulle lyfta från München kl 21.05, men när boardingen var klar och personalen kollade alla bälten och väskor upptäckte man en ryggsäck i sätet framför oss. Ingen gav sig till känna som väskans ägare, trots att man gick fram och tillbaka i planet 4-5 gånger med väskan och dessutom ropade ut i kabinen. Det hela försenade oss en hel timme.

När vi kom till Kastrup var flygplatsen ganska öde. Alla butiker var stängda och det var knappt något folk där.

Vi hade kört till Kastrup och parkerade på budgetparkeringen (P19). Dit (och därifrån) åker man med gratisbuss. Vi fick vänta 10 minuter på bussen. Fy vad det var kallt, fast det tyckte ju inte Sven förstås som var iklädd knickers, kortärmad skjorta och sandaler.

När vi kom hem strax efter midnatt var vi hungriga och åt lite ”nattamat”. Vi kom inte i säng förrän vid halv två. Skönt att sova i sin egen säng igen.

Under semestern pajade min iPad och det gick inte att ladda den eftersom laddningsuttaget blivit skadat. Nu ägnade jag förmiddagen åt att installera en ny iPad (en IPad Air), en som prackats på oss vid något tillfälle och som legat oanvänd. Det är ju inte så ofta man gör sådant så det tog sin lilla tid. Men jag lyckades klura ut hur man ska göra för att tanka över all information från den gamla till den nya iPaden.

Sedan körde jag och hämtade ett par paket som kommit under semestern. Så klart levererade till två olika utlämningsställen. I år kommer nog de flesta julklapparna att inhandlas via nätet. Mindre stress på det viset.

Vi hade sedan lite adventsmys. Satte upp adventsljusstakarna, tände 1:a ljuset och drack glögg.
Jag är som sagt inte religiös eller troende på något sätt, men gillar traditionerna kring advent och jul. Inte minst för att det lyser upp den mörka årstiden.

Till kvällsmat lagade Sven en jättegod fiskrätt i ugnen, med smak av medelhavet. Sedan blev det ”mordsöndag”, men också första avsnittet av det nya programmet Carolas Advent, där Sanna Nielsen och Andreas Jonson medverkade. Mysigt program.

Jag förberedde mig också inför arbetsveckan och att komma igång igen efter semestern. Semester är härligt och det har varit avkopplande, men det ska bli roligt att komma tillbaka till jobbet igen.

Semestern har också satt sina spår på vikten. Så nu blir det att leva skötsamt igen. Kan faktiskt nämna att eftermiddagens glögg var alkoholfri och till maten blev det vatten som måltidsdryck.

Gillar