Förkylningen är sämre och jag är bättre

Nu börjar det äntligen kännas som att förkylningen håller på att släppa sitt tag, dvs den har blivit sämre och jag har blivit bättre. Fortfarande lite snörvlig och då och då lite hosta, men det går framåt. Jag började ju träna igår efter långt uppehåll och i kväll var det dags igen. Det blev ett dubbelpass med Indoor walking och Rörelseträning.

Indoor walking är verkligen pulshöjande. Våra pass håller på 25 minuter och det är full tillräckligt för att få effekt. Rörelseträningen innehåller en del yogaliknande rörelser/positioner, men framför allt handlar det om tänjning och stretching. Mycket skönt och mycket välbehövligt. En god rörlighet är viktig, inte minst när man blir äldre.

Jag stötte på min coach Emmelie på SHE och hon frågade hur det gått med stegen i dag. Då var det inte så bra men det slutade på en bättre summa. Dock dog min Apple Watch mitt under Rörelseträningspasset så det blev inte riktigt rättvisande.

Matmässigt blev det väl också en hyfsad dag. Efter kvällsmaten och lite mellanmål blev resultatet, enligt Lifesum, så här. Jag gilla verkligen Lifesum. Appen är enkel att använda och ger en bra sammanfattning av vad man ätit under dagen och hur det stämmer med det dagliga bestämd kaloriintaget. Jag gillar också den uppmuntran man får när det blir en glad gubbe när man har rätt.

Efter flera dagars regn, rusk och gråväder klarnade det upp lite i dag och det blev en fin morgon. Det börjar också ljusna på morgonen. Tack vare det lade jag i dag märke till hur det har börjat blomma i trädgården. Det kan verkligen påstås att våren verkar vara på väg. Jag passade på att fånga lite bilder.

Visst blir man glad när vårblommorna börjar komma upp, spira och blomma? Även om det är i januari och även om man vet att det kan komma ett bakslag och att det fortfarande kan bli vinterkyla. Jag tycker emellertid att vintern gärna får hålla sig borta om den inte har kommit i slutet av januari.

Gillar

Kommentarer