Födelsedagspresent börjar levereras

I dag började vi tidigt, trots att det var ledig dag och Långfredag. Vi steg upp klockan 6 och klockan halv åtta bar det iväg för att köpa och hämta två Kallax-hyllor (Ikeas) för 400 kr. Efter att ha burit ner dessa två från en vind och en synnerligen smal vindstrappa, in i en hiss, ut för en entrédörr så konstaterade vi att vi behövde lite filtar för att kunna lasta hyllorna. Vi ställde Viktor och hyllorna på trottoaren och körde till Limhamn för att hämta filtar. Efter ett tag var vi tillbaka och med förenade krafter och en smärre arbetsskada på mig var hyllorna lastade.

Så började vi köra norrut för att stanna till på IKEA i Helsingborg. Vi räknade ut att vi precis skulle anlända dit när varuhuset öppnade. När vi satt där i bilen i trygg förvissning om att vår last var väl förankrad hördes ett misstänkt ljud och den väl förankrade lasten visade sig vara i rörelse. Det blev till att först stanna på motorvägen för att (med fara för livet ) hindra ytterligare rörelse och sedan köra av densamma vid Borstahusen för att ytterligare förankra hyllorna.

Framme i Helsingborg blev det Viktor och jag som gick in på IKEA och tillbringade en timme där, med Sven som väntade i bilen och som var synnerligen nöjd med det. Viktor kompletteringsköpte grejor till sitt blivande nyinredda rum. Vid sen lunchtid var vi framme i Tvååker med hyllorna välbehållna.

Vädret var underbart. Våren har verkligen kommit till oss på riktigt och vi åt lunch ute i solen. Innan vi lämnade Malmö kunde vi njuta av vår blommande Magnolia och vi konstaterade att rapsen faktiskt snart börjar blomma. I Halland hade våren inte riktigt kommit lika långt. Trots det var det ett underbart väder och naturen hade kommit långt.

Till lunch blev det traditionellt sill, ägg, lax och potatis. Amanda hade gjort fina påskägg till oss. Var och en fick ett personligt ägg. Så här såg mitt personliga ägg ut. Nästan synd att skala och äta upp det.

Som födelsedagspresent hade Viktor önskat sig och fick av oss en ommålning och omtapetsering av sitt rum. Han har själv valt både färg och tapeter och inredningsdetaljer. Alla engagerade sig i att måla om mm. Detta började vi med redan efter lunchen på långfredagen och vi kom en bra bit på väg med både målning och tapetsering. Jättekul att jobba ihop med duktiga barnbarnen, som visade vara hejare på att måla. Vi behövde bara stå,och övervaka. I stället kunde vi börja att tapetsera.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229