Falla för frestelsen

När jag själv läser min blogg, så verkar det som att allt bara "går på räls" och det aldrig är några problem. Så är det naturligtvis inte. Ibland känns det kämpigt, man blir sugen på något speciellt, man tröttnar på sopporna osv. Oftast är det, tack och lov, inte så. De är faktiskt så att man, när man går in i ketosen, inte är speciellt sugen på något. Men självklart kan det bli kämpigt ändå.

Nu valde jag ju att i lördagskväll äta paj, kräftor, bröd och ost, ja till och med lite blåbärspaj. Kanske var det så att jag bröt ketosen och nu ska tillbaka igen. Hur som helst så när jag kom hem i kväll så var jag fruktansvärt sugen på en av mina laster.

Ja det är faktiskt så, Mamma Scans köttbullar är en av mina laster. Något som jag kan längta till. Jag kan äta dem kalla direkt från kylskåpet, eller i en sallad, eller i en soppa. Usch säger nog många, för Mamma Scans köttbullar är kanske inte någon Gourmetmat, men som jag smaken är olika.

Jag älskar också riktigt bra och vällagad Gourmetmat, men man kan ju faktiskt också ha sina små egenheten. En annan sådan "egenhet" är spenat och stekt fläsk. Underbart gott.

Men tillbaka till det där med att bli frestad. Jag föll faktiskt för frestelsen och åt några Mamma Scans köttbullar, innan soppan. Men jag gjorde det av egen fri vilja och jag kände faktiskt inte något dåligt samvete efteråt. Istället tänkte jag som så;
- Om jag stillar mitt behov och äter några köttbullar nu, så kommer jag att ha stillat suget och sedan kör jag vidare med min Helfart. Ska jag göra det, så ska jag också göra det utan dåligt samvete.Så ni som tror att jag är någon  "helylle ängel" som aldrig "faller ur ramen" så tror ni fel. Till er som tycker att det är jobbigt med Helfarten, vill jag säga att tänk så;
- Det är en mycket begränsad tid av resten av mitt liv! Dessa få veckor kan innebära en helt annat framtid. En smalare och friskare framtid.

Inte heller får man tala om "misslyckanden". Man misslyckas inte, man kommer möjligen "ur kurs". Det är sedan bara att se till att styra upp på den smala vägen igen. Och det är just det jag ska göra nu; styra tillbaka upp på den smala vägen och köra stenhårt med Helfarten.

Kämpa på så ska ni se att både ni och jag når våra mål.

Ha det bäst!
EwaGillar

Kommentarer

Gabriella Bengtsson
Gabriella Bengtsson,
Att äta några köttbullarna tror jag inte gör så mycket faktiskt.
Jag har ju själv gått på helfart för ett antal år sedan och åt inget alls följde det till punkt å pricka för att dem sa man bröt själva proceduren..
Då trodde jag blint på det..men nu i efterhand så tror jag faktiskt på att det gör inget.
Och du Ewa ?? Jag älskar också dem köttbullarna 😊) hi hi hi
www.blogger.com/profile/045892188417910566
Ewa Wressmark
Ewa Wressmark,
Diana - Nej jag håller med glass är nog onyttigare än köttbullar. Fast glassen innehöll inte mer än 180 kacl-

Gabriella - Sådan tur att det inte bara är jag som tycker om Mamma Scans. Det säljs ju mycket, så det måste väl vara många som gillar dem.

Båda - Tack för uppmuntran. Med min nytända Rörelseglädje så kommer nog köttbullarna att försvinna i ett huj. Tack för er support.
www.blogger.com/profile/007453078884162658
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229