Ett medvetet val - då är det rätt val

Vi pratar mycket på Xtravaganza om att man alltid ska göra medvetna val.

Ett medvetet val innebär att man tänker sig för innan man beslutar sig för hur man ska handla (eller avstå från att handla) och att man också har funderat på vilka konsekvenser det blir om man väljer det ena eller det andra.

 
Med två arbetsdagar kvar innan semester känner jag att den där "semesterstressen" börjar komma, dvs att man måste hinna med allt det där som ligger och har deadlines och som bara måste göras innan vi åker. Och så har dygnet bara 24 timmar. Hur går det ihop och hur gör man då för att hinna?
Jo, man måste prioritera.
 
Först och främst måste man välja ut det som är viktigast att få gjort.
 
Så här kan man t ex tänka och sortera upp de olika grejerna man har liggande. Vad är viktigt? Vad är bråttom? Vad är bråttom och viktigt!
 
En sak som just nu är viktig för mig, men egentligen inte bråttom, är mina fysiska aktiviteter, dvs bl a mina morgonpromenader. Så därför har jag gjort ett medvetet val jag har bestämt att under torsdag och fredag väljer jag bort morgonpromenaderna, jag stiger upp kl 05.00 och jag kommer tidigt till kontoret för att hinna med allt det som ligger i boxen VIKTIGT och BRÅTTOM!
 
Det är ju nämligen nödvändigt för att ingenting ska hänga kvar och som jag skulle ha gjort. Hur ska jag kunna åka på semester och njuta av den om jag vet att det finns saker kvar som jag borde ha gjort?
 
Ha det bäst!
Ewa
 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229