Ensam i bastun

I dag vaknade jag i husvagnen och hörde regnet skvala. Alla som bott i husvagn eller tält vet att det låter mer än det är när man hör regnet. Men bedömningen blev att det, trots allt, ösregnade. Så jag tog beslutet att avstå från morgonpromenaden och somnade i stället om igen. Vaknade till slut (efter några korta uppvaknanden) klockan halv nio. Så skönt att få sova ut för en gångs skull.

En sak som för mig hört till när vi är på vårt älskade Ivö är att bada bastu och ta ett dopp i sjön, oavsett väder. Så här i slutet av sommarsäsongen är man ”härdad” och även om vattentemperaturen har sjunkit så är den ändå inte värre än att man står ut . Värre är det att komma igång på våren när vattnet är kallt efter vintern.

Jag steg alltså upp och drog på baddräkten (bastun är gemensam för herrar och damer, men med baddräkt på) och traskade backen ner till sjön. På morgonen är bastun öppen mellan 7 och 9. Klockan 9 låses dörren automatiskt. Jag kom ner till bastun lite efter halv nio och var helt ensam där.
I bastun sitter man och löser världsproblemen, stora och små, får höra lite skvaller, det diskuteras positivt och negativt som hänt på campingen osv, osv. Men när man är ensam i bastun får man tillfälle att låta sina egna tankar löpa iväg. Det är en skön stund och jag utnyttjade den i dag. Fem över nio lämnade jag bastun och då hade det blivit två dopp i sjön och två omgångar i bastun.


Efter detta avnjöt vi frukosten i lugn och ro och tittade på Nyhetsmorgon på TV4. En lyx som vi inte unnar oss till vardags.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229