En vecka kvar


Vi har jobbat häftigt mycket hela våren och fram till nu. Nu ska vi snart unna oss en välförtjänt semester.

Om en vecka drar vi iväg till Madeira med våra goda vänner Leif och Ingela.
Madeira Blomsterön i Atlanten, eller Atlantens pärla - ja kärt barn har många namn.
Vi älskar vår paradisö. Dit försöker vi åka 2-3 gånger om året för att koppla av och ladda batterierna. Det brukar bli en vistelse på 3-4 veckor varje gång. Denna gången ska vi emellertid bara vara där i 17 dagar. När kompisarna har åkt hem efter en vecka, så har vi ytterligare en dryg vecka kvar.


Vi älskar maten på Madeira. Portugal är ju ett riktigt fiskland och naturligtvis finns det en fiskmarknad i Saluhallen i Funchal. Åker man dit tidigt på morgonen han man se och höra fiskauktionen. Under hela dagen fram till ca 16.00 kan man emellertid köpa fisk från fiskmarknaden. Ser ni de långa ålliknande fiskarna? Det är espada, en djuphavsfisk, som lever på ca 1 000 meters djup och som finns utanför Madeira och utanför Japan. En nationalrätt. En flicka som ska gifta sig ska kunna laga till espadan på minst 20 olika sätt.
I den charmiga lilla byn Camara de Lobos finns många minnen och spår efter Winston Churchill som brukade komma hit, sitta i hamnen, måla tavlor och njuta atmosfären på Madeira.
Så om en vecka är vi där igen. Då ska vi ta bilen och visa vår älskade ö för kompisarna och vi hoppas och tror att de kommer att älska Madeira lika mycket som vi.

Ha det bäst!
Ewa
Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229