En tripp till huvudstaden

I dag gällde det att få till logistiken. Jag skulle åka upp till Stockholm på eftermiddagen, vara på en polisförhör på förmiddagen och ha ett nybesök kl 13. Av flera skäl ville jag inte ha bilen i p-huset i två dygn och tänkte att Sven skulle ta den med sig hem. Han skulle emellertid på ögonbottenundersökning i Kristianstad på morgonen.

Vi lyckades emellertid pussla ihop det hela. Jag körde till mitt polisförhör och Sven till Kristianstad. Förhöret slutade vid halv tolv. Tillbaka till kontoret för lunch och sedan var det besöket kl 13. Däremellan fixade jag med sådant som var lite brådskande och vissa saker hjälpte vår eminenta administration mig med. Vad skulle vi göra utan Rebecca och Petra?

Besöket tog en timme som beräknat och det föranledde mig att instruera en kollega om ett uppdrag till en av våra praktikanter.

Jag har tänkt jobba en del under Stockholmsvistelsen och Diana och jag ska jobba lite tillsammans i morgon kväll. Så det som jag behövde ha med mig skulle samlas ihop. Strax efter tre kom Sven, som hade tagit bussen till Limhamn, för att köra mig till stationen. Han hade med sig väskan som jag packade i morse, men som stod kvarglömd i hallen. Suck! Ibland är huvudet inte riktigt med. Särskilt om något inte går enligt vanliga rutiner. Tur att man har back-up.

Jag blev klar med allt i tid och kom i god tid till tåget som avgick 16.04.

Tågresan gick bra. Det blev en liten (20 minuter) försening pga att det var en reducering av drivningen på loket. Jag fick bl a möjlighet att gå igenom mina mail, något som verkligen var behövligt. Vissa krävde svar och andra lite andra åtgärder.

Jag tycker mycket om att åka tåg, inte minst pga miljöhänsyn. Advokatbyrån har en miljöpolicy som bl a säger att vi i första hand ska välja tåg framför flyg när vi åker på tjänsteresor. Att ta sig mellan Malmö och Stockholm på 4,5 timme är helt ok tycker jag. Då åker man dessutom från centrum till centrum och slipper s k anslutningsresor. Väldigt praktiskt och effektivt.

Jag ska bo två nätter på Best Western Bentleys Hotell som ligger på Drottninggatan 77. Det tog inte lång stund att promenera dit från stationen. I receptionen möttes jag av en trevlig tjej, jag kan faktiskt inte minnas om jag har bott här förut, men det verkar vara ett trevligt hotell.

Utsikt från mitt rum över receptionen och innergården.

Jag har bokat ett enkelrum och det var det verkligen. Rummet ska vara 8 kvm stort, men det inkluderar nog badrummet. Det finns emellertid vad man behöver. En säng, ett skrivbord, en bagagepall och badrum. Dock ingen garderob så kläderna får hängas ute i rummet.

Rummet var emellertid trevligt och rent och sängen känns skön. Jag kan säkert tillbringa två nätter här. Det är ju inte på hotellrummet jag ska tillbringa den mesta tiden.

Jag hoppas emellertid att Diana har ett större rum på sitt hotell, eftersom vi ska tillbringa några timmar tillsammans och jobba.

När jag packat upp lite och funnit mig tillrätta fixade jag en kopp te och såg Miss Marple på kanal 7. Jag hade det riktigt mysigt i mitt lilla rum. I morgon blir det hotellfrukost och sedan en promenad till Word Trade Center där tvådagarskonferensen ska hållas. Jag ser faktiskt framemot att lyssna på de olika föredragshållarna.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Ha ha, mitt rum ska enligt beskrivning vara 13 kvadrat så lite större är det allt😀.
älskar det Buddahcitatet, det finns mycket visdom i det. Vi ses om några timmar 😀. Mitt tåg ska vara inne vid 8
nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229