En synnerligen lugn häktningsjour

I går konstaterade jag att det var en lugn häktningsjour. I dag kunde jag konstatera att det var en synnerligen lugn häktningsjour. Visserligen fick jag tre egna förordnanden, två som offentlig försvarare och två som målsägandebiträde. Men inga förhör var inplanerade eller ägde rum i dag. Så jag tillbringade dagen på kontoret och fick jobbat med annat. I och för sig skönt och välbehövligt, men det kändes lite som ett antiklimax. Man förväntar ju sig att det ska vara en hel del att göra under en helg.

I morse var det riktigt tjock dimma och när jag gick hemifrån kunde jag inte låta bli att stanna upp och beundra alla vackra spindelnät som flitiga spindlar vävt under natten och som pyntats av dimmans fukt. Även om jag inte är överförtjust över spindlar så kan jag inte låta bli att beundra deras förmåga att väva vackra nät.

När jag sedan kom till kontoret och tittade ut över havet så kunde jag konstatera att det verkligen var dimmigt. Det var så gott som ingen sikt alls. Någon bro syntes överhuvudtaget inte. Mistluren ljöd och det var en lite magisk och trolsk känsla.

Tack och lov lättade dimman efterhand som det blev varmare. Det blev en underbar höstdag med härlig sommarvärme.

Att jag trots det vackra vädret jobbade hela dagen bekom mig egentligen inte så mycket. Jag har så mycket trevliga saker att se framemot och njuta av. Dessutom jobbade jag bara till strax innan 17 och gick sedan hem och njöt en stund i solen.

Och naturligtvis fick jag njuta av Svens matlagningskonst. Söndagar har blivit vår fiskdag och jag bjuds alltid på väldigt goda fiskrätter. Så självklart även idag. Ofta har vi supergod stomp till fisken. Idag innehöll den purjolök, aubergine, squash, sötpotatis och morot. Jättegott.

På kvällen förberedde jag en förhandling i förvaltningsrätten i morgon och skrev kallelse till morgondagens enhetsmöte. Mysigt att kunna sitta i soffhörnet och jobba lite med ett öga på TV:n. Särskilt mysigt är det på söndagarna som ju är ”mordkvällar”; Fader Brown, Mord i paradiset, Morden i Midsomer.


Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Fisken ser så god utnouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229