En supereffektiv dag

Ja det blev verkligen en supereffektiv dag i dag, och ändå känner jag mig varken stressad eller utarbetad. Hur kommer det sig? Jo jag har min egen teori om detta.

Jag ska ju inte jobba på helgerna, men om en vecka ska jag ha semester. Visserligen bara två veckor, men ändå. Vi har nämligen supermycket att göra. (Väldigt mycket "super-" det blev. Så trots att jag jobbade i går så blev det jobb även i dag. Jag tog det dock lugnt på morgonen och var faktiskt inte på kontoret förrän vid 09.30. Då hade jag emellertid varit inne på ICA och köpt frukostmat till personalen till i morgon. Sådant här brukar vår administratör Petra fixa, men nu har hon semester så det får blir jag eftersom jag har bil.

Jag började gårdagen med att skriva en "att göra lista", dvs att göra innan semestern. Det blev tyvärr en lång lista och det är många deadlines på den, dvs riktiga måsten. Domar och beslut som ska överklagas i rätt tid bl a. Vissa blir stressade av en sådan lista men jag gillar för det första att ha en överblick över vad som ska göras och inte minst gillar jag att kunna stryka från listan när något har blivit gjort. Jag tror alltså att det var listan som gjorde mig så effektiv.

För att se att mycket blev gjort började jag med de enkla och snabba sakerna för att känna tillfredsställelsen av att se att mycket var struket. Jag fortsatte med listan i dag och lyckades stryka mycket på den även i dag.
Jag tog ovanstående bilder i går. Vädret var väldigt skiftande och så var det i dag också, och i morse öste regnet ner. Perfekt väder att jobba i med andra ord. Bilderna gör inte vår fina utsikt rättvisa. Men utsikten och vårt vackra kontor är en av anledningarna att man faktiskt med glädje går in och jobbar på helgerna.

Men som sagt, jag ska ju inte jobba så mycket på helgerna. Så jag bestämde mig för att när det var gjort som jag behövde göra på kontoret så skulle jag ta ett antal saker med hem för att sitta i soffan och jobba med det. Lite mer avkopplande trots allt.

Jag brukar inte vara särskilt effektiv hemma, men med listan i åtanke (glömde så klart den i skrivaren, men den finns ju på datorn) förmanade jag mig själv att vara disciplinerad. Så nu när jag skriver bloggen (det stod inte på listan) så är det faktiskt bara en sak av helgens beting som inte är gjort. Kanske hinner jag det också i kväll innan jag lägger mig.

En sådan här helg är, det låter kanske konstigt, väldigt avstressande för det underlättar jobbet under resten av veckan. Jag är mycket nöjd med vad jag har åstadkommit. Och inte känner jag mig slutkörd heller.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Ändå skönt, man kan inte njuta av semestern om man inte är någorlunda i kapp... nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229