En skön söndag

Söndag och sovmorgon. Numera är det så att om jag inte går ut och går på morgonen så är det något som fattas. Således har mina morgonpromenader pågått så länge att de har blivit en vana, ja kanske t o m ett behov. Om jag skulle hoppa över morgonpromenaden av någon anledning så är det som om någonting saknas. Jag kan också få dåligt samvete för att jag inte har varit ute och gått. Ja jag vet - man ska inte få dåligt samvete för en sådan sak ... men ...

I dag sov jag hyfsat längre och drog mig i sängen en stund. Trots det gav jag mig ut på promenad. Det är ju lättare nu när jag inte äter frukost med anledning av den periodiska fastan. Det blev en härlig promenad som började med att jag gick ut och runt vingården i Klagshamn, sedan runt dammen vid Östra Strandhem och slutligen ner mot havet och över Strandängarna. Där på Strandängarna skulle jag fotografera och i min iver såg jag inte vart jag trampade utan trampade bredvid stigen och ner i ett hål. Kände att något ”knyckte till” i foten men jag kunde fortsätta utan några större problem. Allt som allt blev promenaden trots allt över 8 km lång.

När jag kom hem började jag tv��tta och satte mig sedan på vår härliga uteplats i öster, där vi har en underbar morgonsol, för att dricka mitt frukostte. Nåja frukost och frukost. Klockan var nu närmare halv elva så i så fall var det en sen frukost. Äta skulle jag dock inte göra förrän klockan 12. Under tiden jag satt och njöt av sol, värme och ledighet ringde jag och pratade med båda döttrarna. Den ena i Australien och den andra i Tvååker (Varberg). Än en gång är jag tacksam för vad dagens teknik kan erbjuda oss.

Ja det var ju Mors Dag i dag och vart och ett av barnen grattade på sitt sätt. Sedan vet de alla att jag inte är speciellt intresserad av att fira just denna dag eftersom jag anser att både den och Fars Dag är framtagna i kommersiellt syfte. Jag uppskattar att mina barn visar mig sin kärlek alla dagar på året.
Hur som helst är det ju flaggdag i dag, så man får väl uppskatta att flaggningen är för mig och alla andra mödrar.

När klockan närmade sig halv ett åt vi lunch (min frukost) i form av revbensspjäll och sallad. Sedan satte jag mig och njöt i solstolen. Det blev inte så lång stund för dels skulle vi hinna med eftermiddagskaffe, dels blev det rysligt varmt solen och dels skulle jag vara med på ett årsmöte kl 16.00.

Sedan 2015 har jag varit med i Strandhems Fiberföreningen som har verkat för att vi skulle få fiberanslutning till fastigheterna på Strandhem. Vi har jobbat tillsammans med detta från grunden och har lyckats att få igenom fiberanslutning och till en av landets billigaste anslutningsavgifter för dem som gick med från början. Jag har suttit med i styrelsen från början. I dag var det dags för årsmöte och vi var hela 6 stycken (varav 5 från styrelsen) av 166 medlemmar som träffades vid vårt aktivitetshus (utomhus). Wow vilken uppslutning. Han som kom och som inte var med i styrelsen blev invald som suppleant. Det är farligt att gå på årsmöte (kanske därför så få kommer).

När jag lämnade mötet kände jag att den där stukade foten som jag trodde var oskadd kändes en hel del. I själva verket gjorde den jäkligt ont. Jag tog mig dock hem och satte mig sedan med foten i högläge. Den var fortfarande inte svullen, men gjorde ont. Hoppas att den inte kommer att bråka med mig så att jag får släppa mina aktivitetsplaner.

Ganska många steg blev det idag dock.

Det var ju som sagt Mors dag och då ska man väl äta gott. Söndagar är vår ”fiskdag”. I dag slog vi på stort. Sven hade köpt Skrubba (en väldigt god plattfisk) och den grillade vi i folie, Så rysligt gott med sparris och broccoli till. Så klart satt vi ute och åt i den ljuvliga sommarkvällen.

Efter maten satte jag mig och förberedde morgondagens huvudförhandling. Nu lär klockan (som vanligt över 23) och jag ska krypa till kojs.

Har verkligen haft en underbar dag.

Förresten så känns foten bättre, så förhoppningsvis blir det morgonpromenad även i morgon.

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
Låter som en ljuvlig dag 🙏
nouw.com/densaknadefamiljen