En siffra i statistiken

När Sven och jag visade oss vara positiva för covid-19 blev vi båda en siffra i statistiken. Under sjukperioden var jag väldigt mycket sjukare än Sven, bl a hade jag hög feber i sju dagar, men jag har återhämtat mig fullt ut och mår idag precis som innan covid-19.

Sven däremot, som alltså inte mådde så dåligt som jag, t ex hade han feber i bara fyra dagar, har svårare att återhämta sig. I onsdags förra veckan (för en vecka sedan) fick han slemhosta och på torsdagen började han få andnöd och bli anfådd när han rörde sig i och omkring huset. Vi ringde vårdcentralen på fredagen, men de tyckte inte att det var så allvarligt och menade att vi skulle avvakta för att se hur det blev. Om det blev sämre skulle vi kontakta kvälls-/helgmottagningen. Anfåddheten blev dock inte bättre och i går (tisdag) ringde Sven vårdcentralen igen och fick en akuttid till idag.

På vårdcentralen blev han undersökt och det konstaterades att han hade orena ljud från lungorna och syresatte sig inte ordentligt. Han hade också oregelbundet hjärtljud och lätt blåsljud på hjärtat. Läkaren på vårdcentralen skrev en remiss till akutmottagningen och jag körde honom dit. Eftersom det är besöksförbud fick jag inte följa med in, men inskrivningen skedde i ett tält utanför mottagningen och där kunde jag vara med. Jag fick sedan snällt återvända till jobbet, där snälla kollegor hade hjälpt mig med ett klientbesök, eftersom jag fick ge mig iväg hals över huvud.

Efter sex timmar på akutmottagningen blev Sven flyttad till vårdavdelning. Direkt vid ankomsten till akuten kopplades han upp på syrgas. Man har sedan tagit EKG, som inte såg så bra ut, och gjort lungröntgen. I morgon blir det ultaljudsundersökning av hjärtat bl a .

Ja så blev Sven en siffra i statistiken över de som vårdas inneliggande pga covid-19. I morgon får vi förhoppningsvis en säkerställd diagnos, men man misstänker hjärtflimmer orsakat av covid-19.

För er som undrar så har Sven godkänt att jag skriver detta. Vill ni ringa honom så kan jag meddela att han har sin mobiltelefon med sig + en laddare som jag var och lämnade i kväll. Så det är fullt möjligt att få kontakt med honom. Dessutom ligger han på eget rum, utan någon medpatient.

Akutmottagningen SUS i Malmö

På världsscenen var väl den största nyheten i dag installationen av Joe Biden som USA:s president och man har kunnat se honom och vice presidenten Kamala Harris svära presidenteden. För första gången är en kvinna, och dessutom en färgad kvinna med rötter i Asien, vice president. Fantastiskt.

Joe Biden höll en långt och väldrig fint tal. Långt från Donald Trumps aggressiva och otrevliga retorik. Talet ger hopp åt både USA och världen och en förhoppning om att fyra fasansfulla år med Donald Trump som president är över. Joe Biden talade om hopp och förtröstan, om att lyssna på varandra även om man inte har samma åsikter, om att ena USA och folket och om att öppna upp för omvärlden igen. Inte bygga några murar. Han talade om att återta demokrati och att bekämpa våld och inre terrorism.

Joe Biden ger hopp om en ljusare framtid för USA, för medborgarna och för att återuppta samarbetet med övriga världen. Bl a kommer han att återansluta USA till Parisavtalet och WHO.

Lycka till Joe Biden och Kamala Harris!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Så dåligt av vårdcentralen. Det är välkänt att det ofta vänder och blir mycket sämre omkring dag 7-10. Hoppas att han snart blir bättre.
nouw.com/stenhagenbettan
Rolf&Maggan
,

Håller tummarna hälsa Sven, krya på honom, från oss Rolf & Maggan