En perfekt helg

Eftersom jag arbetar väldigt mycket i veckorna (det blir nog 55-60 timmar i veckan (måndag-fredag), om inte mer ibland) och dessutom ofta även arbetar på helgerna, ibland både lördag och söndag, så måste jag emellanåt ha en helg där jag prioriterar annat än arbetet. Inte minst är det viktigt att unna sig att koppla av och ladda batterierna.

Denna helgen har varit perfekt i alla avseenden. Lördagen bjöd på underbart väder; sol och värme. Det blev frukost i solen och gott om tid att läsa morgontidningen.


Vi ägnade en del av lördagen åt trädgårdsarbete; ogräsrensning, satte stöttor åt ärtorna, röjde och rensade i växthuset, klippte rosor mm. 

Tvättmaskinen sattes igång och tvätten fick torka i solen och vinden - härligt. Finns det något underbara än tvätt som fått torka i solen? Sedan blev det lunch och efter det solbad och ett dopp i Öresund.

 
Vi bor på ett underbar ställe (Strandhem i Bunkeflostrand) med egen badbrygga. Det är bara att ta cykeln och på 5 minuter är man vid vattnet.

 
Vi satt en stund på bryggan och njöt av solen och värmen. Det var inte överdrivet överbefolkat. "Problemet" med bad vid vår brygga är att det är så lågt vattenstånd. Vattnet når knappt upp till knäna, så om man vi bada "på riktigt" eller njuta en sandstrand ska man bege sig någon annanstans.
Men det finns ju andra värden än att ligga på en sandstrand, t ex att upptäcka vad naturen kan åstadkomma t ex ett spindelnät (se ovan).
 
I solstolen blev jag bjuden av maken på en Mojito, dekorerad med hemmaodlad Mynta.
 
 
Lördagen blev således både en dag med arbete (sådant arbete som annars inte hinns med) och njutning. Vi avslutade med att grilla lax på kvällen.
 

Det var en härlig kväll och det var skönt att sitta ute och äta den goda, vällagade maten till ett glas gott vin.

Söndagen bjöd på helt annat väder; mulet, blåsigt och bara 17 grader. Vi sov länge (i motsats till på vardagarna, då vi stiger upp 05.15) och jag fick tid för lite mental träning.
 
Efter frukosten, som intogs i lugn och ro och med lång tid för läsning av morgontidningen, åkte vi iväg in till Limhamn. Maken skulle kolla en trädgård hos en kund och jag gjorde en genomsökning av vårt källarförråd (hittade dock inte vad jag sökte, men "so what?".
 
Sedan åkte vi vidare till mitt kontor. Där ägnade vi 2,5 timme åt att byta batterier i larmets rörelsevakter (Larmet har pipit och indikerat systemfel i två veckor. Trots byte av ett batteri slutade det inte pipa. Nu bytte vi alla gamla batterier och Si pipet slutade och det var inte länge "systemfel"). Sedan röjde vi i förråd och arkiv. Flyttade om så att det blev lite systematisk ordning och satte kontorsmaterial (bl a skrivarpapper) som levererats på torsdagen på plats. Det blev mycket emballage och pappkartonger som skulle forslas bort och vi körde därför och lade det i återvinningen.
 
Nästa anhalt var en arbetsplats där maken ska jobba nästa veckan. Där satte vi av vår grävmaskin och parkerade sedan släpet på områdets p-plats för "företagsfordon".
 

Så var det dags för en sen lunch, till vilken vi unnade oss en flaska vin. Trots molnigt väder och blåst åt vi ute (det var hyfsat varmt för det.) Sedan gav jag mig på nästa projekt: att städa och tvätta bilen. Dagens arbete avslutades med att mangla och stryka tvätt som legat länge och väntat på detta.

För mig var det en perfekt helg. Möjlighet till rekreation och avkoppling samtidigt som jag fick gjort sådan som jag annars inte hinner med. Inte mycket tankar på arbetet, och det behövs ibland. Man måste koppla bort tankarna från alla klienter (förlåt kära klienter) och ärenden som annars fyller ens tankar på dagarna (och ibland kvällar och nätter) ibland. Det behövs för att kunna ta sig an ärendena med ny energi och ibland med nya ögon. Så det gagnar både mig själv och mina klienter när jag får ha sådana här helger.

Så avslutades då en perfekt helg på ett perfekt sätt, nämligen med hemmalagad skaldjurssoppa med vitlöksbröd.

Detta är något som vi ofta lagar på Madeira, men ytterst sällan här hemma. Den smakade dock lika gott här som på Madeira.
 
Ha det bäst!
Ewa

 

 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229