En perfekt dag

Ja jag vet. Man ska inte tala om hur perfekt tillvaron är, men i dag kände jag faktiskt att det var en perfekt dag. Det var första dagen på semester. Det vill säga jag skulle inte jobba i dag och i morgon börjar semestern, så jag tycker att i dag var det första dagen på semestern.

Jag vaknade ganska tidigt - utan klockradio - men efter toalettbesök kröp jag ned i sängen igen. Sjusovaren Sven sov och jag tog min iPad och började läsa Facebook, Twitter m.m. Den pågick nog en timme och sedan tröttnade jag på en sovande make och började peta på honom för att få honom att vakna, vilket lyckades.

Det var en mulen morgon och jag kände - måste erkänna det - visst missmod över hur resten av dagen skulle bli vädermässigt. Vi bestämde dock att det kunde vara läge att tvätta sängkläderna, trots molnen. Så fick det bli och jag bestämde dessutom att även våra duntäcken skulle tvättas och torktumlas med tennisbollar.

Jag har kört "soppdiet", dvs VLCD nu i ett par veckor för att bli lite "fit" inför kryssingssemestern. Nu kände jag att det får bli som det är. Så i dag körde jag en semesterfrukost. Precis till att vi skulle sätta oss att äta kom solen fram och vi fick faktiskt sätta upp parasollet. Så skönt när solen är framme och man sitter på östsidan med parasollet uppE och det är precis lagom varmt.

Vi njöt länge av frukosten och av det ljuvliga vädret. Sedan planerade vi vad som skulle göras under dagen. Tvätta sängkläder (och annat), rensa ogräs, binda upp klätterväxter, vattna m.m. Så vid 10-tiden började vi röra på oss för att få något gjort.

Jag har sagt det tidigare, men jag vet inte något ljuvligare än att kunna hänga tvätt ute. Det blev sådant väder i dag och vi kunde hänga ut lakanen till tork för att sedan kunna njuta av att ligga i soltorkade lakan. Ännu ett litet glädjeämne som kan betyda så mycket.

Om ni inte visste det innan så är min man lite galen. Om han inte skottar snö iförd endast kalsonger, så rensar han ogräs iförd hatt (inköpt i Australien). Varför har han hatt? Jo för att slippa ha solglasögon. Jisses, säger jag bara.

Vi ägnade cirka två timmar åt trädgårdsskötsel; ogräsrensning, uppbindning, montering av bevattning, vattning m.m. Blev mycket nöjd med resultatet. Det är dessutom så roligt att ha tid att ägna sig lite åt trädgården.

Plötsligt, mitt i alla bestyr, hördes röster från baksidan av huset. Det var sonen och barnbarnen Devon och Winston som kom och skulle hämta en grej som kommit till oss. Så glad man kan bli av överraskande besök, även om det blev kortvarigt.

Lunchen bestod av rester och ett glas gott vin. Sedan blev det tid för en stund i solstolen. Maximal njutning.

Dagen blev alltså perfekt. Sovmorgon, frukost i lugn och ro utomhus i solen, trädgårdsarbete (som jag älskar men så sällan har tid att ägna mig åt), god lunch - även den i lugn och ro, ett glas vin till det, avslappning i solen i solstolen, lite städning, lite tvätt, nytvättade sängkläder, god kvällsmat och sedan Mord i Paradiset och Morden i Midsomer. En perfekt dag alltså.

När jag tvättade så passade jag också på att tvätta mina favorit kavajer, så nu är de redo att tjänstgöra under höstens förhandlingar. Känns som att jag - för en gångs skull - har bra framförhållning.

Som avslutning på dagens blogg måste jag också visa en bild på vår fantastiska fjärilsbuske. Den har stått många år i vår trädgård och varje år blommar den i juli månad och ger oss glädje med sin skönhet. Den gör också skäl för sitt namn för den samlar massor med fjärilar (fast de syns inte på bilden).

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229