En lyckosam dag

I dag blev det en riktigt bra dag. Jag hade två förhandlingar i tingsrätten, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. På förmiddagen var det ett brottmål där jag var offentlig försvarare. Jag och klienten kände att det gick bra, rättens ordförande var mycket korrekt och noggrann. Detta kändes mycket bra. Vi blev inte klara pga bristfällig tidsplanering från tingsrättens sida och det blir fortsättning nästa vecka. Även det känns bra, för det är den viktigaste biten då och det känns bra att den delen får en egen dag.

På eftermiddagen var det dags för en muntlig förberedelse i ett vårdnadsmål. Jag och klienten kände att vi hade flyt och det som vi påpekade fick medhåll av ordföranden. Även i det målet hade vi en mycket bra domare.

När jag kom till kontoret fick jag ett positivt besked att huvudförhandlingen nästa vecka blev inställd och att åklagaren lagt ner åtalet mot min klient. Anledningen var att jag åberopat ett vittne som polisen missat att höra och som var till min klients fördel. När vittnet hade förhört och åklagaren tagit del av det så lades åtalet ner. Klokt och positivt beslut.

En riktigt lyckosam dag med andra ord.

När jag kom tillbaka och tagit en eftermiddagsfika var det inte mycket tid över. Jag hann dock gå igenom några ärenden och en del inkommande post, ringa ett par klienter, ge råd till en kollega. Efter sejourerna i tingsrätten kände jag mig faktiskt ganska urlakad. Det tar mycket energi att sitta i domstolsförhandlingar och sedan blir det lite antiklimax.

Jag var tacksam för att jag hade bokat in ett par träningspass på SHE. Att träna ger verkligen ny energi. Jag började med ett Indoor walking-pass och knatade sedan in i salen för ett mage/rygg-pass. Jag tyckte det var lite konstigt att det bara var jag som tog en matta och ett gummiband. När tränaren kom tittade hon lite konstigt på mig.

- Vi ska ha afrodans här.

- Det ska inte jag.

Jag gick till receptionen med min fråga:. - När är mitt mage/rygg-pass, undrade jag. Det har redan varit ett mage/rygg pass.

Mikaela: - Du ska vara med på Cirkelfys med mig.

Det blev alltså två tuffa pulspass efter varandra. Det var bara att ge sig på cirkelpasset och efteråt kändes det verkligen skönt och jag fick min endorfinkick.


Som om inte allt detta positiva var nog så ha det i dag varit en helt fantastisk vårdag och termometern klättrade upp till 19 grader när jag körde från tingsrätten. Jag blir lika lycklig varje år när våren kommer på allvar, när buskar och träd börjar grönska, vårblommorna börjar blommar och när värmen kommer. Varje år känns det som att man blir pånyttfödd.

Välkommen härliga vår!

Fill your brain with giant dreams so that there’s no space for petty pursuits.

Citat av Robin Sharma

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229