En lugn söndag - och intressant

I dag har det egentligen inte hänt så mycket. Det har helt enkelt varit en lugn och skön söndag.

Passade på att tvätta, ett par maskiner. Städa badrummet och röja undan lite. Sedan ägnades en stor del av dagen åt att skriva ett yttrande i ett stort LVU-mål som är uppe i Kammarrätten efter att vi vann i Förvaltningsrätten, men socialnämnden överklagade.

Ett avbrott i skrivandet blev det då vi gick på husvisning i Limhamn. Det är Ineshill som är till salu. Peter Landgren hade sin mäklarfirman där tidigare, men 2015 byggdes det om till bostad. Synd, för att göra det till kontor igen skulle man behöva göra mycket ingrepp i den vackra interiören.

Det var Sven, jag, Petra och Leif som var och kollade på huset. Vi gick runt länge och väl och funderade, men konstaterade att ett hus med fyra våningar (både vind och källare är inredda) skulle bli alltför opraktiskt för vår verksamhet. Men det var en intressant visning.


När vi kom hem fortsatte jag att skriva mitt yttrande. Socialnämndens överklagande innehöll så många felaktigheter, misstolkningar och faktiskt direkta lögner som behövde bemötas. Det tog sin lilla tid att få till och få struktur på allt som behövde framföras för att slå hål på socialnämndens argument.

Man har en föreställning om att myndigheter och myndighetsföreträdare är goda och vill den enskilde väl. Men emellanåt går det prestige i ärenden och även tjänstemännen/socialsekreterarna förblindas av sina egna antipatier och kanske även tillkortakommanden. Det går ut över den enskilde och inte minst barnen, som i värsta fall får vara skilda från sina föräldrar och hela sitt nätverk (syskon, mostrar, fastrar, far- och morföräldrar osv) under lång tid. Helt i onödan.

På tal om hatiskhet så fick jag denna kommentar på FB i dag.

Bara så att ni vet, så är man hatisk när man delar fakta om SD. Man är provocerande när man säger emot de samma. Intressant.

Gissa hur det blir om de kommer till makten! Vad som händer med oliktänkande och de som inte tycker som SD!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229