En lugn häktningsjour

Den här helgen, lördag och söndag, är jag en av två jouradvokater i Malmö.

Redan i går fick jag förfrågan om en häktningsförhandling i dag. Så den tiden var spikad. I övrigt kan vad som helst dimpa ner under en häktningsjour. Det är det som gör de här jourerna så spännande och omväxlande. Fast så omväxlande blev det inte i dag.

Jag började dagen med att köra ett Multipass på gymmet. Det var ett riktigt tufft och intensivt pass, som gav mig nästa kräkkänsla.

På häktningsjouren ska man vara tillgänglig mellan kl 8 och 17. Efter träningspasset, som pågick 08.00-08.25, hade jag ett obesvarat samtal kl 08.32. Det var tingsrätten och jag fick ett förordnande som offentlig försvarare.

På förmiddagen var det en häktningsförhandling där ordinarie försvarare inte kunde ta dagens förhandling. Sedan kom det ytterligare ett förordnande, nu som målsägandebiträde, men där hölls förhöret utan mig.

Under min lunch pratade jag med Annelie som satt i Perth och åt kvällsmat. Så vi åt faktiskt tillsammans i dag, fast att avståndet mellan oss var ca 1 300 mil mellan oss.

Det blev inte så mycket mer än så för mig idag och jag jobbade med lite annat under eftermiddagen. När klockan var halv fem kände jag bara att jag behövde gå hem. Solen sken, människor skrattade och hade trevlig nere på restaurangen och själv fick jag en blixtrande huvudvärk.

När jag kom hem satte jag mig en stund på uteplatsen och bara njöt av solen och avkopplingen, och ett glas alkoholfritt öl. Huvudvärken försvann och jag kände mig härligt avslappnad.


Eftersom det var så fint väder hade Sven bestämt sig för att grilla och det blev både grillade karréer och grillad hjort.

I soffhörnet blev det utrymme både för nöje, lite ”plikter” och lite FB-koll. Skönt att kunna ladda batterierna, för vem vet vad morgondagen för med sig? Den blir kanske inte så lugn som i dag.

Gillar

Kommentarer