En lördag med bra mix

Vissa dagar blir bara sådär perfekta, med en lagom mix av allt det man vill ha. I dag blev det en sådan dag.

Det började med att jag steg upp strax efter sju (ja jag hade ju ställt klockradion på 07.15 såklart), duschade, åt frukost och åkte till frissan. Det var lite trafik och jag kom dit på 15 minuter. Kl 09.00 skulle jag vara där och en timme senare kom jag ut nyklippt och fin. Jag har haft samma frissa nu i 15 år tror jag. Camilla Wessman på Get Cut. Efter så många år lär man känna varandra ganska väl. Camilla vet hur jag vill ha det när jag sitter där i frisörstolen. Vi diskuterar först frisyren. Ibland busar vi till det och ändrar, t ex om hon har varit på någon kurs och fått nya idéer. Just nu kör jag en väldigt kort frisyr och jag trivs väldigt bra i den. Sedan blir det lite inledande prat om vad som hänt oss sedan sist, sedan tystnad, jag bläddrar i Hänt i veckan, hon klipper och fönar, lite mer prat och kommentarer om vad som är senaste skvallret. Allt på mina villkor, med ömsesidig respekt.

Det känns verkligen tryggt och bra att ha samma frissa i så många år. Jag har ingen tanke på att byta, även om det finns frisörer på närmare håll.

Bilderna tagna från Get Cuts FB-sida och Camillas dito

Sedan körde jag hem igen, för där väntade Carina, Viktor och Amanda på att bli körda till Hyllie och ta tåget till Kastrup. Idag bar det av för dem till Australien. De skulle åka med Thai via Bangkok och sedan till Perth. En lång resa, men de stannar i tre veckor.

Innan Sven körde dem till Hyllie åt vi en tidig lunch tillsammans. Det blev hamburgare av olika slag, gjorda på rådjur, vildsvin och lamm. Jag åt en med rödbeta och bara sallad till det. Gott och nyttigt.

Av allt att döma så kom de med planet och det avgick vid rätt tid.

Efter lunch och avskedskramar satte jag mig i soffan och jobbade. Ofta när jag bestämmer mig att jobba hemma så blir det inte så effektivt, för jag blir ofta distraherad av annat. I dag fick jag emellertid gjort en hel del, faktiskt mycket av det som jag hade tänkt mig. Inte allt så klart men jag kände mig nöjd.

Förutom att sitta och jobba i soffan, vilket är jättemysigt, såg vi ett av vårta favoritprogram - Property brothers - drack kaffe och ”bara var”. Medan jag fortsatte att jobba så lagade Sven mat, som vanligt. Efter maten tog vi ett bad i vårt spa. Det var rysligt länge sedan sist. På sommaren känns det inte så mysigt att krypa ner i det varma vattnet, men nu på hösten och under vintern är det supermysigt att sitta under bar himmel, känna den kyliga luften och njuta i det varma vattnet.

Efter badet blev det ett annat favoritprogram - Så mycket bättre. Vi älskar alla typer av musikprogram, men Så mycket bättre är verkligen ett av favoriterna. Med proffsiga artister på nytt sätt.

Plötsligt slutade TV:n, eller parabolen, eller boxen, eller vad det nu var, fungera. Vi lyckades inte få igång det. Sven lade sig och jag satte mig och skrev blogg och kollade på TV4-Play på datorn istället.

Nu är bloggen klar, även jag ska gå och lägga mig, men först ska klockorna dras tillbaka en timme för nu går vi i i vintertid igen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229