En lång dag i Förvaltningsrätten

I dag kom en dag som jag både längtat efter och fasat för. Jag hade längtat efter den eftersom det äntligen skulle vara dags att framföra vår bevisning, argumentera, förhöra och plädera, samt låta rätten äntligen få avgöra och komma med ett domslut. Fasat för dagen hade jag gjort för att jag visste att det skulle bli en lång och jobbig dag, att det skulle kräva mycket förberedelse och att jag skulle vara helt slut när dagen var till ända, samt att jag troligen inte kommer att få betalt för allt arbete som jag lagt ner.

Det blev mycket riktigt en lång dag. Naturligtvis höll vi inte schemat. När klockan var 13.15 tog vi lunch i 45 minuter. Då hade några vittnen fått besked om att de fick vänta eftersom vi var försenade. Jag åt en proteinbar och drack en mugg kaffe till lunch. Quick- fix.

Det var sju vittnen, samtliga professionella sådan, som skulle höras samt de två parterna som målet rörde sig om. Jag älska att vara i domstol och att hålla förhör och motförhör med vittnen. Samtliga vittnen var åberopade av mig och min klient. Jag var väldigt nöjd med dem alla och jag tycker att jag fick fram det jag hade tänkt genom förhören. Kände mig nöjd med dagen efteråt. Domen kommer framöver, men ingen tid gavs. Det blir en spänd väntan. Oavsett hur domslutet blir så tror jag att det kommer att överklagas.

Precis som jag förväntade mig var jag helt slut efteråt. Vi skulle sluta kl 17, men vi var färdiga först 17.45. Efteråt blev det en liten samling och eftersnack med oss som var samstämmiga i våra bedömningar och yrkanden.

Efteråt åkte jag till kontoret med akten (den var stor och tung) och stötte på semestrande kollegan Jan som ”bara skulle kolla en sak”. Jag hade dock bestämt mig för att åka hem, så jag stannade bara en kort stund. Dock tog jag några akter med mig som jag tänkte jobba med under kvällen.

På vägen hämtade jag ett paket på ICA och köpte lite kvällsmat (nudlar och sallad bl a). Till nudlarna åt jag Svens goda vildsvinsbiffar.

Paketet jag hämtade kom från Best of Basic och innehöll två par byxor. De satt som ett smäck, trots att det var en storlek mindre än vad jag brukar ha. Tydligen börjar träning och god kost, inklusive 0 alkohol, ge effekt och resultat, trots att det inte syns på vågen. Känns härligt.

När jag hade återhämtat mig lite i soffan och framför TV:n orkade jag t o m ta tag i de två akter som jag tagit med mig hem. Härligt det också.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229