En lagom dag, med lagom med arbete, lagom med avkoppling och lagom med underhållning

I går bestämde jag mig för att stiga upp tidigt, komma tidigt till jobbet och jobba undan mina kvarvarande deadlines.

Klockan ställdes på 06.00, men jag steg inte upp förrän en halvtimme senare. Det var ju trots allt lördag och skönt att ligga och dra sig lite. I gengäld hoppade jag över frukosten, tog en banan och drack en måltidsersättningar på jobbet.

Det var en underbar morgon och jag unnade mig att gå ut på balkongen, njuta av utsikten och ta en ögonblicksbild. Det gäller att fånga stunden, att njuta av det vi har omkring oss här och nu, mitt i all stress, alla måsten och allt jobb. Det är ett måste för att få balans i livet.

Jag var på kontoret redan kl 07.00 och det blev en effektiv förmiddag. En omfattande bevisuppgift, med både mail- och telefonkontakt med klienten, blev skriven och skickad till domstolen. När jag var klar så var jag, och även klienten, riktigt nöjd med mitt arbete. Efter detta jobb var det dags att skriva ett överklagande till Migrationsöverdomstolen med förhoppning att få ett prövningstillstånd.

Annelie var på väg hem från Tvååker, för vidare färd till kräftskiva i Bara. Jag skulle hämta henne i Hyllie och efter en del förvirring pga av ett försenat tåg med tekniskt fel som stannade på Malmö C, tågbyte med 2 minuters marginal och slutligen ankomst i Hyllie, lyckades vi sammanstråla. Pga tågförseningar lyckades jag också bli klar med den andra deadlinen. Snacka om timing.

Eftersom Annelie skulle på kräftskiva så skulle kräftor inköpas och snabbtinas och jag passade också på, när vi var på ICA, att köpa mig en lunchpaj.

Eftermiddagen bjöd på ett underbart väder och efter lunchen, som Annelie och jag intog på uteplatsen, lade jag mig i solstolen och bara njöt av avkopplingen, solen och värmen. Det är för mig optimal avkoppling att ligga i solstolen och njuta av att låta solens strålar smeka kroppen. Inte svårt att i den ställningen t o m slumra till en stund. Jag kände att jag behövde det så väl. Veckan som gått har varit intensiv.

Innan Annelie gick och gjorde sig i ordning till kvällens festligheter blev det en gemensam eftermiddagsfika.

Sedan blev det ytterligare en stund i solen innan det var dags att fixa kvällsmaten. Under tiden som vi låg och njöt i solen kom grannen Dan-Inge och gratulerade mig på födelsedagen (jag fyller år den 1 januari) med ett fång ”blommor”, dvs en knippa nyskördade rabarber. Nu ska det göras rabarberpaj.


När vi fått tillräckligt av solbad var det dags att laga kvällsmat. Sven fixade huvudrätten och jag förrätten. Båda blev lika goda och vinet till det var också helt drickbart.

Vi älskar alla program med musikinslag och i kväll var det dags för Sommarkrysset. Vi deltog aktivt och ringde, dock utan att komma fram och vann inte 75 000 kr.

Efter det fastande vi i en film med en av mina favoritskådespelare Sandra Bullock, The Proposal, en som så många av hennes filmer romantisk komedi. Denna från 2009.
Handlingen i korthet:
Margaret Tate (Sandra Bullock) är en tuff chef som ingen rår på. Eftersom hon är från Kanada kommer myndigheterna henne på spåren, och hon måste deporteras tillbaka till sitt hemland. Enda lösningen på problemet är att hon gifter sig, och eftersom hennes assistent Andrew (Ryan Reynolds) finns nära till hands, råkar det bli med honom. Det nyblivna paret utsätts för många prövningar, bland annat ett besök hos Andrews familj i Alaska. Men till slut börjar äkta känslor dyka upp..........

Jag bara älskar den här sortens filmer, med bra skådespelare, en galen början (och galet innehåll), humor, inget våld och ett lyckligt slut.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Vi sitter också och tittar på the proposal, efter att vi sett somnarkrysset. Vi vann inte heller 75 000 kr🙄nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229