En lååååång arbetsdag

I dag blir det ett kort inlägg. Det har varit en synnerligen lång arbetsdag. Jag var tidigt på jobb, ja hyfsat i vart fall. Först åkte jag till ICA, som är vårt postombud, och hämtade ut ett rek. I morgon är det en maratonförhandling i förvaltningsrätten (9-17) så förmiddagen skulle ägnas åt att prata med vittnen och skriva förhandlings-PM. Jag har alltid ett sådan för att vara förberedd i för förhandlingarna.

Jag fick faktiskt pratat med alla inplanerade utom en och hann dessutom besvara lite mail, samt börja på min PM. Honom pratade jag med på kvällen.

Efter en hastig lunch var det dags att åka till Hovrätten och en brottmålsförhandling. Man får ju inte filma eller fotografera i rättssalen, men i dag hade det varit ganska roligt att göra det. Domstolen bestod av 5 kvinnor, fyra av dem var nog i ungefär samma ålder och de var väldigt lika varandra, alla med pagefrisyrer i lite olika längd. Åklagaren var kvinna och jag som offentlig försvarare var kvinna. Vilken kvinnodominans i domstolen. Det var bara den tilltalade som var man.

Förhandlingen gick bra. Jag tyckte t o m att det var helt ok att se mig själv från inspelningen i tingsrätten. Jag ställde riktigt bra frågor tyckte jag själv. Dagens plädering var också till belåtenhet. Klienten undrade hur jag tror att det ska gå. Ja det vet man ju aldrig. Så klart kan det bli ändring i hovrätten. Jag sa i vart fall att jag tyckte att de skulle lyssna på mig. Vi får väl se om två veckor hur det blir.

Sedan blev det att åka tillbaka till kontoret och det blev lite snack med kollegorna. När alla gått började jag jobba med morgondagens mål. Det skulle skrivas både sakframställan och plädering och alla papper skulle med. Det är ett stort mål och jag lånade kollegan Maries väska som man drar efter sig på hjul. När klockan var 23.00 var jag klar att lämna kontoret och väskan var packad och klar.

Nu blir det God Natt.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Själv låg jag mest och sov. Det där citatet stämmer verkligen bra. Vi bör tänka efter mer när vi möter människor .... snygg musmatta....😀👍nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229