En intensiv och effektiv dag

Det är otroligt med mig, för jag jobbar som bäst när jag jobbar under press. Alltid när jag ska på semester sätter jag press på mig själv och bestämmer allt som ska hinnas med innan jag ”får” gå. Så är det den här veckan och särskilt i dag.

Jag berättade ju igår hur mycket extra som har tryckts in i kalendern den här veckan. Nu gäller det att hinna med det och allt det andra som ska hinnas med. Bl a är det flera skarpa deadlines (överklagandetider, eller fristtider som vi jurister säger) som bara måste göras.

Idag startade jag på kontoret och fick faktiskt gjort lite innan det var dags att bege sig till tingsrätten, där förhandlingen började kl 10.00. Den var i planerad till 1,5 timme och vi höll tiden. Dom kommer om 2 veckor och det ska faktiskt bli intressant och se om tingsrätten köper mina argument.

Halv tolv var vi alltså klara och jag skulle hinna tillbaka till kontoret för att äta lunch. Först skulle jag till Malmborgs och skicka iväg ett rekommenderat brev, som jag skrev på morgonen. Jag passade också på att köpa lunch och testade en av Tareq Tylers färdigrätter. Det smakade faktiskt riktigt bra.
.

Åter på kontoret åt jag lunch och tjabbade lite med kollegorna och plötsligt var det dags att ge sig i väg igen. Nu bar det av söderut och till häktet i Ystad. Där skulle jag vara med på en slutdelgivning av en förundersökning med en klient. Jag fick också tillfälle att prata på egen hand med klienten, vilket var bra för en del frågetecken rättade ut sig.

Häktet i Ystad ligger tillsammans med kriminalvårdsanstalten i Ystad. Det är verkligen inte någon trevlig miljö och då ska man betänka att även om man sitter häktad så är man ännu inte dömd. Man brukar säga att ingen är skyldig förrän man är dömd, eller tvärtom; Man är oskyldig tills dess att man är dömd.

Nåväl min klient var vid gott mod och vi fick ett bra samtal. Jag var dock väldigt  glad när jag, till skillnad mot min klient, fick passera ut genom grindarna igen.

Efter Ystadsbesöket körde jag tillbaka till Malmö igen och sedan blev det ytterligare några timmars jobb på kontoret. Jag jobbade effektivt och fixade flera av mina deadlines. Nu ser morgondagens att-göra-lista betydligt trevligare, och framförallt mer överskådlig, ut. Jag kommer nog att kunna gå på semester med gott samvete även den här gången.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Ja, du brukar hinna med det som hår att åtgärda, låt oss nu inte hoppas att något plötsligt dyker upp 😊. Det har ju en tendens att göra det oavsett vem av oss det är som är iväg. nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229