En härlig ledig dag i Falsterbo

Vi - maken, dottern och svärsonen,  hade kommit överens om att åka till Falsterbo och hälsa på min syster (Sonja) och svåger (Ingvar) i deras sommarstuga. Jag skulle ta en dag ledigt för detta.

Istället för att stiga upp kl 05, som jag brukar, sov jag till 08.30 och sedan blev det frukost i morgonrocken i solen på uteplatsen. Härlig lyx att unna sig. Man känner sig verkligen fri och avkopplad när man sitter i morgonrocken och äter frukost och läser morgontidningen.

När alla vaknat, duschat och klätt sig stack vi iväg söderut till Falsterbo. Vi började med ett besök på stranden, men blåsten och bristen på sol inbjöd inte till bad.


Efter strandbesöket blev det en fika i syrrans stuga.


Och efter det blev det lite motion i form av promenad i omgivningen. Bl a beskådade vi och beundrade den nya anläggningen Falsterbo Strandbad. En fantastisk byggnad. Modern, men smälter in i den härliga barrskogen och samtidigt ger den en upplevelse och överraskning som man inte förväntar sig där mitt ibland tallarna.


Dagen avslutades med att grilla och äta hamburgare. Ja det var i alla fall meningen att vi skulle göra det. Syrran hade förberett allt. Svågern satte på grillen. Var är hamburgarna? Nix - inte här, inte där. Titta igen! Nix - inte någonstans. Kvarglömda i Oxie. Så Annelie och jag "slängde" oss i bilen och stack till Skanör för inköp av nya hamburgare. 20 minuter senare låg hamburgarna på grillen och till slut blev alla mycket mätta och belåtna.
Tiden for iväg och plötslig var klockan nästan åtta på kvällen. På vägen hem tog vi en sväng ner till Falsterbo och beskådade de fina husen.
Hemma på Strandhem avslutade vi på uteplatsen (där jag nu kl 01.00 skriver denna blogg). Det var verkligen en härlig dag och en härlig - tropisk (över 20 grader) kväll.


Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229