En härlig dag på Österlen

I dag - söndag - fick jag sovmorgon. Vaknade kl 6, men somnade om och sov nästan till 8. Åt frukost i lugn och ro på vår uteplats i öster. Sedan njöt jag av solen i solstolen ett par timmar. Det blev faktiskt riktigt svettigt.

Eftersom vi skulle ge oss ut till Österlen på eftermiddagen skrev och skickade jag ut kallelse till morgondagens enhetsmöte. Det var faktiskt det enda jobbrelaterade som gjordes under dagen.


Efter en dusch och klädbyte packade vi in oss i bilen och styrde kosan österut, eller snarare sydost. Vårt första etappmål var Dag Hammarskjölds Backåkra, där vi sammanstrålade med vännerna Lasse och Annacarin, som var de som lockade ut oss på dagens Österlentur.

Vi har faktiskt aldrig varit på Backåkra och det var en trevlig upplevelse. Lasse och Annacarin hade packat pick-nick-korgen och vi fikade ute hos kossorna som var väldigt nyfikna på oss.

Nästa stopp blev ett kort sådant vid stranden i Sandhammaren. Inget bad, utan bara en snabb titt.

Vi körde också in på ett superkort besök hos Lasse och Annacarins dotter Madde och hennes sambo Micke. Vi beundrade deras fina häststall och hälsade på hästarna och åsnan.

Nu bar det iväg till Tomelilla där Lasse och Annacarin bor. På vägen dit gjorde vi en avstickare till den fantastiska butiken Eklaholm i Hagestad. Om ni inte har varit där tidigare, och har vägarna förbi, rekommenderar jag verkligen att ni stannar till där. Verkligen både sevärt och inspirerande. Det blev inköp för oss alla och till bra priser.

Slutstationen för dagen var hemma hos Lasse och Annacarin, där även en av deras söner, Sebastian, anslöt. Det blev en fortsatt trevlig kväll med god mat, dryck, tokiga samtal och många skratt. Men även lite allvarsamt prat om dåtid, nutid och framtid. Precis som det alltid är när vi träffas.
Under kvällen dök också en tjejkompis till Sebastian upp. Hon kom snart in i samtalet och jargongen och blev också utsatt för en personintervju, eftersom hon var en ny bekantskap för oss.

När klockan var ca 22 bröt vi motvilligt upp och rullade hemåt mot Malmö.

Tack Lasse och Annacarin för en fantastiskt trevlig dag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229