En grymt härlig och utmanande dag

I dag upplevde jag en dag utöver någon annan. Jag genomförde något som jag aldrig gjort förr.

Jag berättar ju ofta om min träning och om gymmet SHE. Det bästa gym man kan tänka sig om man är tjej, för gymmet är bara för tjejer. Det ger en så härlig gemenskap och vi peppar och stöttar varandra i allt.

För ett tag sedan bokade vi in söndagen den 9 juni som dagen då vi skulle åka till vår ”gamla” PT Emelie Mossberg i Löddeköpinge och köra en träningsdag där. Det var tänkt att vi skulle vara nio som skulle träna, men tyvärr fick en av oss ryggproblem och vi var bara åtta som slöt upp.

Jag startade dagen men en nyttig frukost som bestod av youghurt, Pauluns granola och pumpafrön. Det gav en lagom mättnadskänsla och en bra start.

Vi körde med tre bilar till Löddeköpinge, eftersom en av oss hade drabbats av luftrörsinfektion och därför inte visste om hon orkade vara med hela dagen. Hon var dessutom förståndig och tränade inte utan var med som support, fotograf och lite assistent. Vi var dock glada att hon var med.

Vi började dagen ute i Lödde Sandskog där vi gick/sprang en slinga på ca 3,5 km. Naturligtvis räckte det inte med det utan det blev en del övningar i backen ungefär mitt i slingan. Vi var ute i skogen och tränade i en timme.

Sedan blev det ”fruktstund”. Emelie hade gjort i ordning mugga med frukt, bär och nötter som var anpassade till allas olika allergier. Själv har jag, tack och lov, inte sådana problem och kunde äta både frukt, bär, nötter och frön. Vädret var som sagt underbart och skogen väldigt vacker. Vi hade fantastiskt trevligt tillsammans.

Nästa moment blev vid gymmet i Löddeköpinge, Energicenter. Där körde vi ett tufft boxningspass, även det på en timme. Efter det var vi ganska möra allihop och det satt bra med lunch.

Vi hade fantastisk tur med vädret och vi åt lunchen ute i solen på en gräsplätt vid gymmet. Även lunchen hade Emelie fixat till oss och den kom från Holy Green. Vi hade fått välja vilka sallader vi ville ha och de smakade verkligen bra.

Flaskorna på bilden nedan får vara en symbol för hur vi kände oss den här dagen.

Så var det dags för den sista delen av denna fantastiska träningsdag. Det blev ett cirkelfyspass med fem olika stationer och två övningar i varje. Även här körde vi en timmes träning. Som avslutning blev det avslappning och stretching.

Vi samlades alltså kl 9 och höll på till ca 14.30 och körde träning i tre timmar. Alla var helt slut efteråt, men mycket nöjda med vad vi hade åstadkommit och orkat genomföra. Vilken dag och vilket gäng vi var! Vi blev så taggade av detta att vi bestämde att det ska göras om till hösten.

När jag kom hem slängde jag träningskläderna i tvättmaskinen och satte mig i solstolen och njöt i två timmar. Det var underbart och en välbehövlig vila. Frågan är – Hur kommer det att kännas i morgon? Kommer man ur sängen?

Till kvällsmat blev det en väldigt god lammstek med ugnsrostade grönsaker. Efter maten planerade vi några hallonbuskar som vi fått av grannen och sedan satte jag mig och jobbade. Jag fick faktiskt gjort allt som jag hade planerat. Ännu en tillfredsställelse.

Jag vill också visa en del av den blomsterprakt som vi just nu njuter av i vår trädgård.

Nu är det läggdags sedan länge. Jag har ju bestämt att gå och lägga mig tidigare än vad jag hittills har gjort, men i kväll blev det senare och klockan har blivit över midnatt än en gång.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Heja heja... nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229