En grön dag - med sol och musikknorr

I dag bevistade jag för första gången i mitt liv en politisk stämma. Centerpartiet Skåne hade distriktsstämma på Backagården i Höör. Egentligen stod jag inte alls med på listan med stämmodeltagare, men det visade sig att det var så många från Malmö, som var ersättare, som inte kunde komma att det blev ett röstkort över även till mig. Annars var det min parti- och CK-kollega Helene som stod som ersättare.

Helene och jag samåkte upp till Höör och passade på attdryfta en del frågeställningar på vägen. I Höör träffade vi på både tidigare kända och lärde känna nya partikollegor.

Det var en häftig känsla att få vara med och fatta beslut som kommer att ha betydelse för Centerpartiets kommande politik. Riktigt häftigt.

Vi fick lyssna på Fredrick Federley, som är C:s EU-parlamentariker och hans tankar och strategier inför EU-valet den 26 maj. Det var mycket intressant och givande. Jag fick bekräftelse till vissa av mina egna tankar och det han sade gav också upphov till nya tankeställare. Ett av hans budskap till oss var: - Var stolta av att vara centerpartister. Bygg vidare på den kraft som vi har visat under valrörelsen.

Regionrådet Annette Linander berättade om regionens planer under kommande mandatperiod och Stina Larsson redogjorde för C:s valanalys.

Vi fick också en presentation av några av Skånes kandidater till EU-parlamentet och fick höra vilka frågor var och en av dem brinner för och fokuserar på.

Det var en mycket lärorik och intressant dag, med många samtal med trevliga människor.

Helene och jag lämnade stämman innan alla motioner var avklarade, eftersom jag vill komma tillbaka till Malmö i tid till nästa evenemang för dagen.

Sven och jag hade biljetter till Malmö Live och Jesus Christ Superstar konsert.

Det var en härlig konsert. Musiken från 1970-talet står sig än idag. Igenkännande musik. Glädjande var att även favoriten Richard Söderberg också med och framförde en sång i skepnaden av Herodes.

Den nästan 50-män/kvinnor stora kören var fantastisk, liksom övriga sångare. Publiken gav de deltagande stående ovationer.

Det blev en riktigt bra dag som avslutades med en lika bra kväll.

Det är inte lyckliga människor som är tacksamma. Det är tacksamma människor som är lyckliga.
Citat av Thomas Gunnarsson

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229