En dag med flyt

Vissa dagar har bättre flyt än andra. I dag var den dag där jag kände att jag hade bra flyt.

Det började med att jag kom ur sängen i hyfsad tid och hann med en skön morgonpromenad. Trots att det var mulet (och årets mörkaste och kortaste dag) var det en skön morgon. Det var vindstilla, sex grader plus och, i motsatts till i går kväll, inget regn. Så det blev en vederkvickande promenad på 3,2 km. Bra start på dagen och skönt att ha kommit igång igen med lite fysisk aktivitet, efter den gångna "lata" veckan.


Jag kom i tid till vårt morgonmöte (genomgång av kalendrarna och därefter juristmöte). Vi var inte så många på plats i dag eftersom flera av kollegorna hade tagit julledigt. Det blev trots det intressanta diskussioner. Jag bara älskar våra juristmöten där det är högt i tak och ingen fråga är för dum och inget svar heller för den delen.

Under förmiddagen hade jag ett mycket bra Zoommöte med en ny klient och ett bra samtal med en gammal klient - dock inte min än - som behövde lite uppmuntran.

På eftermiddagen kontaktade jag alla mina klienter som det är LRV-förhandling med i morgon. Jag älskar den typen av ärenden, eftersom just psykiatri och i synnerhet rättspsykiatri var min specialitet under mina år på Socialstyrelsen. Man kan inte sluta förvåna sig över hur många levnadsöden det finns och hur enkelt det är att bryta igenom en eventuell sköld och se människan bakom brottet och inte minst diagnosen.

Jag avslutade dagen med att ge in en bevisuppgift till tingsrätten i ett vårdnadsärende.

Det blev sent innan jag gick hem (över kl 21) men jag kände verkligen att jag haft så bra flyt hela dagen. Hoppas att flytet håller i sig under morgondagen så att jag kan sluta lite tidigare än i dag. Inte minst när man ser väderkartan för resten av veckan så känns det att man kanske kan komma att ha lite extra flyt. Tänk att få se solen igen - flera dagar i rad.

Gillar

Kommentarer