En dag för återhämtning

Många runt om mig har varit sjuk, både länge och väl och i omgångar. Det har varit förkylningar med ihållande och långvarig hosta, influensa, konstiga hudutslag, magsjuka osv. Själv har jag klarat mig länge. Jag har tränat 2-3 gånger i veckan, ätit sunt osv. Trodde därför att jag skulle "komma undan". Så blev det emellertid inte.

Egentligen började det redan i lördags, efter det att maken
 
 och jag

varit och sett Sommarnattens leende på Malmö Opera.

Malmö Opera med
fackelfontänen i förgrunden
 
Jag kände då av lite halsont, men sedan hade det gått över igen på söndagen. Av och till kände jag mig lite halvdålig, men i vanlig ordning försökte jag att slå det ifrån mig. "Det händer inte mig" . Fast att jag realistiskt visste att jag borde drabbas av något.

I måndags kväll drabbades jag av konstiga utslag på kvällen. Illröda och kliande. Med lite bodylotion blev de bättre och på tisdagmorgonen var de borta. Jag tänkte inte mer på det. En kollega var magsjuk och stannade hemma. Mår man själv dåligt bara för att man vet att någon annan är magsjuk? Hur som helst drabbades jag (efter ett tandläkarbesök) av illamående och kallsvettning.  I tisdagskväll hände samma sak som kvällen innan, fast värre och nu fanns hudutslagen över hela kroppen. Desssutom mådde jag inte bra. Ospecificerat.

I dag på morgonen var det min tur att må illa och ha magknip. Ingen feber. Efter ett tag märkte jag att min underläpp svullnade.
Svullen underläpp
Då ringde jag vårdcentralen och fick komma direkt. Inget cortison, sa doktorn, eftersom inte andningen var påverkad, men anti-histamin. Vid det laget hade även överläppen svullnat.

Båda läpparna svullna (utan Botox)
 
Jag hade fått Botox-läppar utan Botox. Hmm. Så vacker du är, sa doktorn. Jag trodde honom inte. För när han fick veta vad jag jobbar med sa han:
- Du kan inte gå till rätten och se ut så där!
Tack för den!

Efter apoteksbesök och ett kort inköp på ICA var jag tacksam att få åka hem och vila mig. Det blev verkligen en dag för återhämtning. Satt i soffan, kommunicerade lite med kollegorna och några klienter, vilade, bläddrade i tidningar, vilade, åt lunch, tog en tupplur på soffan, betalade lite räkningar, vilade, Facebook osv.

Min lunch: Kyckling med sallad
och yoghurtsås

En dag för återhämtning, utan att behöva hålla skenet uppe, utan stress, utan några krav, bara vara och göra det jag ville och orkade. Det är inte många sådana dagar jag har, men ibland måste man lyssna på kroppens signaler. Och nu sade min kropp ifrån. Vad det nu var med de där utslagen och de svullna läpparna, så var det alldeles säkert en signal. Något kroppen ville säga mig. - Nu får du slå ner på takten och tänka på dig själv någon gång! Och jag lyssnade och lydde.

Nu är det kväll och jag känner att jag fortfarande inte är "fit for fight". Känner mig förkyld, matt och har huvudvärk, så även i morgon kommer jag att unna mig en återhämtningsdag. Jag känner att jag behöver det, för att orka att hålla tempot sedan fram till det är dags för min semester.

För övrigt kan jag berätta att Sommarnattens leende var både se- och hörbar. Det var en trevlig kväll vi hade på Malmö Opera.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229