En bra dag med goda resultat

Den här helgen hade jag tänkt mig skulle vara en ledig helg, dvs jag ska inte bege mig till kontoret och jobba, men har lite jobb med hem som jag tänkte hinna med för att minska stressen i veckan.

Sven skulle åka till sonen i Rydsgård och måla klart tillsammans med honom, så jag skulle få hela dagen för mig själv.

Jag började med att använda morgonen till att ligga kvar i sängen och (halv)sova fram till klockan cirka kl 8. Skönt med en sådan morgon då och då. Det blev ingen morgonpromenad i dag, utan jag tog det lugnt. Drack mitt te (äter ju inte innan kl 12 under den periodiska fastan), läste tidningen i iPaden, kollade Facebook m.m. En lugn och skön morgon med andra ord.

Sedan var det dags att bege sig till Stark Starkare för ett möte med Starkare-gruppen och så klart ett träningspass.

Efter träningen åkte jag till Mattssons Handelsträdgård och gjorde lite inköp. Det blev en del blommor, tomater, squash, melon, gurka m fl plantor.

Sedan blev det äntligen lunch. Första måltiden i dag (förutom frukten hos Emmelie).

Under tiden jag åt lunch gick solen i moln och jag bestämde mig för att ägna mig åt att planera en del av det jag införskaffat. Det blev några timmars trädgårdsskötsel, trots att solen så småning om kom fram igen. Jag hade dock lagt planerna att ägna mig åt solbad på hyllan. Hur som helst så blev jag väldigt nöjd med det jag åstadkom.

Strax innan 17 kom Sven hem och vi såg tillsammans favoritprogrammet Property Brothers och som vanligt satt jag med ett öga på TV:n och ett öga i iPaden.

När jag uppdaterade dagens steg i tappa.se konstaterade jag att jag nu hade kommit fram till Paris. Sedan den 30 april har jag alltså gått 444 488 steg, vilket innebär ett snitt per dag med 14 816 steg. Det får man väl vara nöjd med.

Till kvällsmat åt vi en väldigt god helgrillad oxfilé med bakad potatis och en innehållsrik sallad till. Det blev en underbar kväll och vi dröjde oss kvar ut en stund efter maten.

På tal om resultat förresten jag passade på att väga mig hos Emmelie och även mäta kroppsfett m.m. Jag har gått ner 5 kg sedan januari. Inte mycket, men jag har också sänkt min metaboliska ålder från 80 till 68 och även minskat mitt viserats fett från 13,5 till 12 (man ska dock ligga runt 6, så det är lång väg kvar). Nu har ju det där eländiga coronaviruset kommit och satt käppar i vägen för träningen. Innan tränade jag 3-4 gånger i veckan, ofta dubbelpass, men under Coronan har jag bara varit med på utefysen på SHE samt att jag har tränat hos Stark Starkare. I gengäld har jag som sagt ökat mina dagliga steg från 2 000 - 3 000 och över 10 000 de flesta dagar. På något sätt jag väl detta ge effekt både på vikt och välbefinnande.

Gillar