En avslappnad söndag, med nytt miljötänk

Söndag och ännu en fridag för Annelie. När vi steg upp hade hon stuckit iväg till kontoret för att fixa lite utskrifter till sin chef som ska åka iväg en längre tid till Singapore. Än en gång blir Annelie chef på kontoret för 1,5-2 månader.

Vi fick trots allt en frukost tillsammans och satt ute och åt. Efter frukosten bytte vi om och sedan gav vi oss iväg till, för oss, hemligt resmål. Vi hamnade slutligen i Claremont och gick in på en liten ”Mother’s Day-market”.

Där träffade vi Rebecca, en vän till Annelie, som ställde ut och sålde sina fina växter och vackra grupper gjorda av suckulenter.

Sedan kom överraskningen. Det visade sig att Rebecca är syster till Kirsty, en av Annelies bästa vänner som vi också känner väl. Plötsligt dök Kirsty upp och det blev ett kärt återseende. Några bilder blev det emellertid inte på detta möte. Kirsty och hennes syster skulle sälja sina produkter på marknaden och vi gick vidare. Det började nu närma sig lunch och vi åt en lagom lätt och mycket god sådan på en kinesisk restaurang.

Sedan åkte vi vidare till underbara King’s Park, tog en kaffe där och vandrade runt lite i parken, precis som många andra söndagslediga australiensare och turister. Kings’s Park är verkligen ett ställe dit man gärna åker för lite avkoppling. Utsikten över Perth är verkligen enastående.

Vi fick också ett nära besök av ett par ”Red wattlebird” som håller till i parken och gärna letar smulor på caféet. (Se bilden nedan på denna vackra fågel)

Efter besöket i King’s Park åkte vi och handlade och innan vi åkte hem åkte vi till butiken ”Kitchen warehouse” där det finns mycket trevliga saker till hem och kök.

Annelie har ett miljötänk i vardagen, liksom vi, och vi har noterat en ny sak som hon har. Istället för att stoppa frukt och grönsaker i plastpåsar använder hon nätpåsar. Nu när man förbjudit användandet av plastpåsar på Möllevångstorget i Malmö och bara använder papperspåsar är dessa nätpåsar, där man kan se vad påsen innehåller, ett superbra alternativ till plastpåsarna.

Så vi köpte på oss ett antal påsar, två olika sorter, som är lätta att ha med sig i väskan.
Allt för att skona miljön i vardagen.

Som vanligt avslutade vi dagen med en lugn och avslappnad kväll hemma och serverades ytterligare en, eller rättare sagt två, av Annelis delikata maträtter.

Om ni undrar vad Annelie har på huvudet? Det är lökskal, för att man inte ska gråta när man hackar löken.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229