En avslappnad dag

Efter bara några få timmars sömn vaknade vi till strålande sol. Lite förvirring blev det innan vi konstaterade vad klockan var. Det skiljer ju 1 timme mellan Sverige och Egypten, men 2 timmar mellan Sverige och Turkiet och alla klockor hade inte uppdaterat sig.


Vi bor på en enorm hotellanläggning och det är förvirrande med alla gångar och huskomplex som ser nästan likadana ut. Men vi lyckades ganska enkelt hitta till lobbyn och buffe’restaurangen. Vilken buffé sedan. Jag ska ta några bilder av den en morgon. Där fanns nog allt man kan önska sig till frukost, inklusive god äggröra.

När vi kom tillbaka på rummet höll vår ”housekeeper” Salem på att städa. Som sig bör här fick han lite dricks. Vi ger alltid städaren/städerskan dricks i början. Då är de måna om att göra ett bra jobb och det gjorde Salem.

Vi kopplade av en stund på uteplatsen, pratade med dottern Annelie i Australien via FaceTime och sedan letade vi upp ett av flera poolområden. Solen och värmen är som en bra svensk sommardag, men för egyptierna är det vinter och kyligt. Lite sol och bad och en god lunch på poolrestaurangen och sedan lite mer sol. Nu hade emellertid solen sjunkit betydlig (det märks att det är vinter även här).

Vi försökte gå en alternativ väg ”hem”, Men kom så klart fel. Som alltid är det alltid något bra med det som går fel och att vi kom vilse förde med sig att vi hittade ytterligare en pool med tillhörande pool-restaurang.

I kväll tänker vi pröva bufférestaurangen där vi äter frukost.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
ser härligt ut...men jag undrar om äggröran är lika god som på YSB??nouw.com/fibrolivet
Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,
Inte riktigt så god, men bättre än många andra.nouw.com/ewabethsblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229