Egentid och Mental Näring

När man jobbar så mycket som jag gör är det viktigt att någon gång ge sig egentid och Mental träning. För mig blir träningsstunderna sådan tid, men det blir samtidigt en kombination med med Rörelseglädje. Äkta egentid får jag när jag går till frissan. Då unnar jag mig att inte tänka på några seriösa saker överhuvudtaget. Koppla bort alla jobbtankar och bara vara.

Jag har haft samma frissa nu i säkert 10 år. Det är härliga Camilla på Get Cut i Malmö. Hon vet, efter så lång tid, precis hur jag vill ha det hos frissan. Vissa frisörer pratar bort tiden man sitter där i stolen. Jag avskyr det! Så icke Camilla. Hon har känsla för när jag känner för att prata och när jag vill att vi ska vara tysta.

När jag sitter där i stolen brukar jag läsa skvallertidningarna. Camilla samlar alltid ihop alla Hänt i Veckan, som kommit sedan jag var hos henne sist, till mig. Eftersom jag går till frissan ca var 5-6 vecka, så blir det följaktligen 5-6 tidningar som ska plöjas igenom.

Eftersom jag egentligen är helt gråhårig i mig själv, börjar proceduren hos frissan med hårfärgning. Då brukar vi småprata om vad som hänt både henne och mig. Jag börjar också bläddra i den första tidningen. Sedan ska man ju sitta med den där färgen en stund.
Sedan blir då fixar Camilla kaffe (och kanske något tilltugg). Beroende på tiden på dagen kan det också bli så att jag intar någon sorts "lunch", antingen Xtravaganza RTD eller något annat lämpligt. Under den stunden kan jag ägna mig till 100 % åt skvallret.

Sedan blir det tvätten. Camilla ägnar en god stund åt detta och då ger hon också lite huvudmassage. Det är en härlig stund, då jag brukar tillämpa min avslappningsteknik och bara njuta.

Under klippningsproceduren blir det fortsatt skvallerläsning, men även lite småprat då och då. Kanske en kommentar om något/ som står i tidningen. Slutligen kommer föningsdelen och slutfinishen. Då brukar jag ha hunnit plöja igenom alla 5-6 tidningarna.

Det är verkligen skön att ha den här stunden, som bara är min, var 5-6 vecka. Det är också tryggt och härligt förutsägbart att gå till samma frisör (precis som med tandläkaren). Camilla vill gärna testa lite nya saker och jag brukar inte vara rädd för att låta henne göra det. Resultatet blir alltid kanonbra.  
Efter besöket hos frissan känner man sig yngre och fräschare och självförtroende höjs några pinnhål. Tack härliga Camilla för dessa stunder.

I går fick jag, förutom besöket hos frissan ytterligare en dos av Mental näring. I julklapp till personalen blev det i år biljetter till Arlövsrevyn. Vi har aldrig varit på Arlövsrevyn, men har hört mycket om det. Så, förutom biljetterna till personalen, beställde Sven en biljett till sig själv. Kollegan Diana tog med sig hela familjen, make och barn samt sin mor (det var Dianas julklapp till sin mor, så där fixade jag ett "julklappsproblem" för henne. Kollegan Ingegerd tog med sin son. Även vår praktikant Helene (som börjar hos oss som paralegal i juni) fick en biljett i julklapp. Vi var ett gäng på 11 personer. 


Det var verkligen en mycket trevlig kväll med mycket skratt, ibland så att tårarna trillade. En revy ska spegla året som gått och det var många som fick en släng av sleven såsom, Tillväxtverket, Zlatan, Hollywoodfrun Gunilla Persson, vinkännaren Bengt Fritjofsson, Angea Merkel m fl, m fl. 

Föreställningen började kl 19.30 och vi var hemma igen kl 23.00. Då hade vi skjutsat några av kollegorna hem (så att de inte gick och drällde på stan mitt i natten). Verkligen en underbar kväll. Arlövsrevyn kan verkligen rekommenderas. Nästa år firar man 20 års jubileum.


Det är mycket sannolikt att Sven och jag kommer att gå dit igen då (kanske julklappsproblemet till personalen är löst även nästa år - vi får väl se).

Så sammantaget, trots en massa jobb som vanligt, var torsdagen den 31 januari 2013 en mycket, mycket givande och skön dag.

Nu går vi in i februari månad. Jag vägde mig i morse (kommer att ha fredagar som "vägningsdag" hädanefter) och kunde konstatera att efter fem (5) veckor på helfart har jag gått ner 6,8 kg. Min vikt är nu 78,4 kg och jag har 3,4 kg kvar till målet. Min planering är att gå på helfart en vecka till och sedan blir det en upptrappningsvecka och därefter tre veckor på halvfart fram till dess att vi åker till Australien.

Träningen har jag kommit igång med också, både på morgon där hemma och på gymmet på Xtravaganza. I kväll blir det ett träningspass på gymmet efter jobbet.

Jag mår toppenbra och kan bara konstatera att när man närmar sig sin idealvikt så är det verkligen en helt annan känsla än när man har några kilo för mycket på kroppen.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229