Egentid med barnbarn och annat

Jisses, en vecka sedan förra inlägget. Svårt att sammanfatta vad som hänt i veckan så jag avstår från det. I vart fall i detalj.

Det har varit mycket med politiken eftersom det har blivit misstroendeförklaring och talmansrundor. Mycket interna diskussioner inom partiet så klart. Det gäller ju att hålla sig uppdaterad.

I övrigt har veckan varit galet full med arbete och det har nästan varit ”Skåne runt”. Malmö-Kristianstad x två och Kristianstad- Helsingborg x ett. Jag och Diana hade en trevlig shoppingtur på Ikea, Biltema och Hornbach för inköp till vårt uppdaterade Landskronakontor. Dessutom har det varit möte med revisor inför bokslut och Årsredovisning och, som vanligt, en massa telefonsamtal.

Jag brukar lyfta fram vår administratör Charlottes härliga lappar på kaffekannan. En av dagarna blev mitt i prick.

Veckan mest tragiska händelse är att en ung polisman har blivit dödad i tjänsten. Den misstänkte är en 17-årig kille. Man vet inte motiv och om det var polismannen som var måltavlan. Hur som helst så är det ytterst tragiskt när en polis blir dödad i tjänst. Det föranledde mig att blicka tillbaka och att byta min profilbild på Facebook.

Bilden är tagen när jag avslutat min teoretiska polisutbildning och fått min uniform. En stolt 22-åring. Varje gång en polis skadas och dödas i tjänst känner jag att den där ”poliskänslan” aldrig går ur. Det händer också, trots att jag älska mitt nuvarande jobb, att jag funderar på om jag valde rätt att sluta som polis och börja jobba som jurist.

Sedan har jag ju gjort ännu drastiska val när jag slutade inom staten, efter 30 år, och startade en karriär som jurist/advokat som egen företagare. Säkert hade livet varit väldigt mycket enklare om jag fortsatt som statligt anställd.

Men nu går som sagt tankarna till den dödade polisen. Dock med en förhoppning att allmänheten ska ha en sansad syn på händelsen och inte anklaga mer än den som är skyldig och dessutom se bakom gärningen och se människorna, på båda sidor, som drabbas.

Nu väntar för min del en veckas ”semester”, fast på tisdag ska jag med till Landskrona och på torsdag blir det två polisförhör. Jag ska emellertid njuta av min ledighet, förutom att några deadlines ska hållas.

I helgen har vi njutit av att ha två av barnbarnen här, Devon och Winston. Även de tyckte att det var roligt för de ville stanna en natt till. Dock ville pappan, vår son, ha hem dem för sedan ska de på,semester med mamman i tre veckor. Vi har emellertid haft en härlig tid med dem. Så mysigt att få skämma bort barnbarnen och kunna berätta om hur föräldrarna var när de var små.

Gillar

Kommentarer