Det var ju inte så farligt som jag trodde

Efter gårdagens övningar var jag rädd för att jag inte skulle kunna komma upp ur sängen i morse, men det gick förvånansvärt lätt. Så – som dottern Carina sa – jag tog nog inte i så mycket ändå. Fast det gjorde jag ju 😊. Så jag är kanske mer vältränade än jag trodde. 😉

Den här veckan har jag bokar tre dubbelpass och ett enkelpass (Vibrogym). Det ska bli härligt att komma igång och träna igen. Dessutom har det möblerats om på gymmet och det har blivit mycket, mycket bättre där. Mer funktionellt, rymligare och luftigare.

Så med andra ord kommer träningsvärken i morgon så lär jag väl träna bort den under veckan 😊.

I dag var en sådan där måndag när mycket hände, möten, besök, förhandlingar, yttranden som skulle skickas till domstol osv.

På måndagarna börjar vi med enhetsmöte och går bl a igenom veckans kalender och vad som ska göras. I dag blev det faktiskt en hel del juridiska och etiska diskussioner även på enhetsmötet.

Jag och Diana hade avslutningssamtal med Kajsa, som ska sluta hos oss och börja på en annan byrå den 1 juli. Det blev ett bra samtal och vi skiljdes åt i god anda. Precis så som det ska vara.

Kajsa hade en "tack-bukett" med sig bestående av vackra pioner plockade i hennes egen trädgård. Jag glömde att ta en bild av dem så i brist på annat lägger jag in en bild från webben. Byter ut den till min egen i morgon.

Jag hann sedan skicka in några yttranden där det var deadline i dag och sedan var det dags att ge sig till tingsrätten för att som offentlig försvarare genomföra en fortsatt huvudförhandling. I dag gällde det att plädera kring vad klienten ska få för påföljd för de gärningar som var erkända, eller som domstolen anser vara bevisade. Klienten kände sig bra och jag konstaterade att rättens ordförande antecknade en hel del under min plädering. Det är alltså bara att hoppas att det jag sade föll i god jord och att domstolen beaktar de speciella omständigheter som jag lade fram. En viktig del av en försvarares uppgift är att se till att om klienten döms så ska rätt påföljd dömas ut, dvs den påföljd som kan få vederbörande att i framtiden avhålla sig från att återfalla i brottslighet. Påföljden/straffet ska också stå i proportion till vilket brott som vederbörande anses ha blivit överbevisad om att ha begått.

På måndagar har vi öppet till kl 18.30, men i dag gick jag tidigare eftersom jag som representant för Centerkvinnorna Malmö (CK Malmö) skulle vara med på styrelsemöte med Centerpartiets Kretsstyrelse.Det blev ett väldigt positivt möte. Vi är ju en nybildad styrelse i CK Malmö och vi är mycket tydliga med att vi vill samarbeta med Centerpartiet Malmö (CP Malmö) och mångt och mycket och detta var ömsesidigt. Det båda gott inför framtiden. Jag kände mig mycket nöjd när jag lämnade mötet.

Det är en ganska fantastisk känsla att ha börjat engagera politiskt ”på gamla dar”. Jag har inte ens alltid varit intresserad av politik och jag har röstat på många olika partier från vänster till höger, men plötsligt var det som att ”polletten föll ner” och jag fann att Centerpartiet var det parti som stod min ideologi och mina åsikter närmast. Efter det har jag bara blivit mer och mer övertygad om att det är hos Centerpartiet som jag har min politiska tillhörighet. Efter att ha varit medlem hos Centerpartiet och Centerkvinnorna i ett par år blev jag tillfrågad om att ingå i styrelsen för Centerkvinnorna i Malmö. Jag tackade jag till det och nu med vår nybildade styrelse känns det verkligen riktigt bra att vara Centerkvinna. Förutom att sitta med i Centerkvinnornas styrelse är jag också med i Centerpartiets nomineringsgrupp och jag kommer också att delta i remissgruppen för Hälsa- Vård och Omsorg.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229