Det finns bara lösningar

Ni har säkert läst vid flera tillfällen att mitt motto är: Det finns inga problem, bara lösningar på problem.
 
Vissa blir irriterade på mig för detta och säger att det är väl klart att det finns problem? Hur kan man påstå något annat? Det är oförskämt att säga att det inte finns problem, när det finns så många människor som har stora problem av olika slag!
 
Naturligtvis inser jag att det uppstår problem för alla människor. Vissa tar t o m ut problem i förväg, innan de ens har uppstått. Andra gräver ner sig i problemen och har inte förmåga att lösa dem. Vad jag menar är att man faktiskt kan finna lösningar på de flesta problem, om man bara har ett positivt tänkande.
 
Jag har ju ägnat det senaste året (sedan jag började på Xtravaganza) åt nästan daglig Mental Träning.

Mental Träning påverkar tanketillståndet på ett positivt sätt och utvecklar de mentala resurser. De positiva effekterna har faktiskt också vetenskapligt bekräftats i forskningsrapporter och undersökningar, bl a av neuropsykologen Richard Davidson, University of Wisconsin. I Sverige är det främst fil. Dr Lars-Eric Uneståhl som bedrivit forskning på området. Dessa forskningsstudier anses visa att mental träning spelar stor roll för både måendet och prestationsförmågan.

Några effekter av Mental Träning är:
  • Man känner ett större lugn
  • Får bättre koncentrationsförmåga
  • Känner mindre oro och stress
  • Upplever en större livsglädje
  • Får förmåga till ett mer positivt tänkande
Så med Mental Träning skapar man också förutsättningar för att inte se allt i svart. Man ser inte problemen som ett problem, utan som en möjlighet till kreativt tänkande och utveckling. Problemet blir en utmaning och man hittar lättare lösningar på problemen.

Själv kan jag än en gång konstatera att jag lyckats lösa ett problem med ett kreativt och positivt tänkande. Genom att inte gräva ner mig i problemet och älta det på ett negativt sätt, tar jag tag i det och tänker på ett positivt sätt ut lösningar på problemet. Och så plötsligt har allt löst sig och man kan gå vidare och lägga problemet bakom sig.

Det är det jag menar med att: Det finns inga problem, bara lösningar på problem. Sic!
Hoppas att även du, med ett positivt tänkande, kan lösa dina problem.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229